Antti Teivainen ohjasti Vuoden nurmijärveläiseksi – musta hevonen toiselle sijalle

Antti Teivainen on valittu Vuoden nurmijärveläiseksi. Kuva Tampereen Teivosta lokakuulta, jossa Teivainen ohjasti uransa 8000:nen voiton. Hippos/Juho Hämäläinen

Kilpailu: Suomen menestynein raviohjastaja Vuoden nurmijärveläiseksi.

Riikka Laine

Raviradoilla menestykseen tottunut nurmijärveläinen Antti Teivainen on valittu uudeksi Vuoden nurmijärveläiseksi.

Valinnan tekivät Nurmijärven Uutisten lukijat, jotka saivat äänestää suosikkiaan viime vuoden lopussa järjestetyssä verkkoäänestyksessä.

Teivainen sai kilpailussa yli tuhat ääntä. Kaikkiaan ääniä annettiin liki 6000, joka on kilpailun historian ennätys.

Teivaisen äänestäjät perustelivat valintaa raviohjastajan ammattitaidolla, positiviisuudella ja sitkeydellä. Varsin moni nosti esiin Teivaisen haasteellisen kauden, sillä 60 vuotta täyttänyt nurmijärveläinen selätti viime vuonna syövän ja ylitti lokakuussa historiallisen 8000 voiton rajapyykin. Yli 60 000 ravistarttia ajanut Teivainen on nyt eniten voittoja Suomessa ajanut raviohjastaja.

– Hän on tehnyt kovaa duunia tehnyt ja kuuntelee aina hevosta, hoitajaa, valmentajaa ja omistajaa. Ehtii myös aina kertomaan kuulumiset, ja edustaa Nurmijarveä sitkeänä taistelijana.

– Hänestä huokuu sitkeys ja usko parempaan. Suhtautuu positiivisesti ja rakentavansa raviurheilun jatkuvuuteen ja kehittamiseen koko maassa.

– Nurmijärvellä hän on jäänyt vähän varjoon, mutta Suomea kiertäessään tuo kotipaikkakuntaansa ylpeänä esiin ja kunnalle positiivista julkisuutta. On siis ehdottomasti tittelinsä ansainnut! äänestäjät perustelivat.

Toiseksi kilpailussa nousi alkuperäisen ehdokaslistan ulkopuolelta rajamäkeläinen Jani Karhulahti. Aktiivisen twiittaajan suuri äänisaalis johtuu varmasti Twitterissä käydystä kampanjasta, ja moni äänestäjä kehuikin Karhulahden tuovan Twitterissä ilahduttavan ironisesti kotipaikkakuntaansa esiin.

Karhulahti esiintyy Twitterissä seitsemän lapsen isän ja Rajamäen Kehityksen jalkapallovalmentajan roolissa, joten varsinkin näistä aihepiireistä riittää iloa jaettavaksi some-kansalle.

– Hänessä on ainesta vuoden isäksi ja yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi.

– Vaikuttaa huikealta ukolta, joka tuo twiiteillä valoa pimeisiin talvipäiviin.

– Hänen twiittiensä perusteella Nurmijärvi vaikuttaisi olevan hyvä paikka lapsiperheen asua ja elää. Harrastusmahdollisuuksia, yhteisöllisyyttä sekä lähellä työpaikkoja, äänestäjät kuvaavat.

Kilpailun kolmannesta sijasta käytiin kovaa taistoa. Lopulta kolmanneksi nousi Klaukkalan kehätien toteuttaneet Kreate Oy:n rakentajat, jotka päihittivät vain niukasti päiväkotiyrittäjä Tuia Palosen.

Kehätien rakentajat saivat äänestäjiltään suurimmat kehut siitä, että tie saatiin otettua liikenteelle liki vuoden etuajassa ja budjetti alittui liki 9 miljoonalla eurolla.

– Ilmiömäinen suoritus kovaan kilpailulla alalla. Tämä oli kansallisesti merkittävä infrakohde, ja Nurmijärvi on saanut runsaasti positiivista julkisuutta projektin onnistuttua.

– Kaiken lisäksi tekijät olivat iloista ja hyväntuulista porukkaa. Liikenteenohjauskin sujui hymy huulilla, äänestäjät kehuvat.

Palosen äänestäjät kehuivat puolestaan Metsäpirtin päiväkodin yrittäjää todelliseksi moniosaajaksi, joka luo positiivista henkeä ympärilleen.

– Aivan huipputyyppi, jonka valovoimainen persoona on omaa luokkaansa.

– Tuia on huikean taitava, monipuolinen ja sydämellinen osaaja, joka on huolehtinut satojen ja satojen nurmijärveläislasten kasvatuksesta hellällä ja kannustavalla otteella yli 20 vuoden ajan.

– Metsäpirtin päiväkoti on päiväkoti, johon jokainen vanhempi haluaisi lapsensa. Luova ja aidosti kotoisa ympäristö lapsen kehittyä. Henkilökunta on ymmärtänyt jotain syvällistä hyvästä lapsuudesta, äänestäjät kehuivat.

Kaikkiaan kilpailussa oli mukana tällä kertaa 11 ehdokasta, jotka sai kolminumeroisen summan ääniä. Lisäksi listalle nousi useita mustia hevosia, jotka keräsivät kymmeniä ääniä. Kokonaisuutena äänimäärä on merkittävä ja se poikkeuksellista, kuinka tasaisia olivat kärkinelikon ulkopuolelle jääneet seitsemän muuta ehdokasta.

Vuoden nurmijärveläinen

Vuoden nurmijärveläinen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on tehnyt Nurmijärveä tai nurmijärveläisyyttä myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Voittajan valitsivat NU:n ukijat, jotka saivat äänestää suosikkiaan esiraadin valitsemien ehdokkaiden tai omien ehdokkaidensa joukosta.

Vuoden nurmijärveläiseksi on valittu aikaisemmin: tv- ja elokuvaohjaaja Taavi Vartia, VPK ja reserviläisaktiivi Hannu Metsäranta, bussikuski Eino Ojala, peltiseppä Esko Kivi, radio- ja tv-juontajana Aki Linnanahde sekä Uotilan Rengas-Ukko.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut