Suosittu tekojää avautuu vihdoin Nurmijärvellä –  muutkin ulkojäät piakkoin auki

Tekojäällä on 7000 neliötä pinta-alaa luistella. Kaukalo on mailapelejä varten ja toisessa päässä on vapaata luistelutilaa. Nurmijärven kunta

Riikka Laine

Nurmijärven kunta pääsee avaamaan Kirkonkylässä sijaitsevan Krannilan tekojään torstaina 7.1.2021.

Tekojää ehti olla marraskuussa avoinna vajaan viikon, kunnes se suljettiin Nurmijärven sote-palveluista vastaavan Keusoten suosituksesta.

Keusote perusteli sulkemista tekojään suosiolla, sillä kun kuntien jäähallit suljettiin, pelättiin keskisen Uudenmaan parhaan tekojään ruuhkautuvan pahoin.

Keusote ilmoitti tiistaina 5.1., että ulkojäät ja ulkotekonurmet voidaan avata taas torstaina 7.1.

Nurmijärven kunta tiedotti pian Keusoten linjauksen jälkeen, että kunnan ulkoliikuntapaikat avataan 7.1.

– Pukukopit pidetään kuitenkin edelleen suljettuina. Luistimien vaihtoon tarkoitettuja penkkejä levitetään laajemmalle alueelle, jotta turvavälien pitäminen on mahdollista. Penkkejä lisätään mahdollisuuksien mukaan, kunta tiedottaa.

Tekojään lisäksi Nurmijärvellä pitäisi pian päästä luistelemaan myös muualla, sillä kunta aloitti alkuviikosta muidenkin ulkojääkenttien jäädyttämisen. Kunnan tavoitteena on, että muut ulkojäät ovat kuntalaisten käytettävissä ensi viikkoon mennessä.

Ulkojääkenttien jäädytystilannetta voi seurata osoitteessa nurmijarvi.sometec.fi.

Kolmen kaukalon verran tilaa

Krannilan tekojää on aiempina talvina ollut todella suosittu, sillä viime talven aikana tekojää keräsi marraskuun lopun ja maaliskuun puolivälin välillä noin 100 000 käyttökertaa.

Krannilassa tilaa on rittänyt yleensä kuitenkin kohtuu hyvin, sillä 7 000 neliön tekojää on yksi Etelä-Suomen suurimmista, ja luistelupinta-alaa on kolmen kaukalon verran.

Tekojäällä on aluejako, jossa jääkiekkoa pelataan vain kaukalossa ja sen viereisellä alueella saa pelata palloilla ilman kohotuksia ja lämäreitä. Vapaaseen luisteluun tarkoitettu alue on kentän päässä lähimpänä Rajamäentietä.

Kirkonkylän tekojää löytyy osoitteesta Suojalantie 2, 01900 Nurmijärvi.

Ohjattu harrastustoiminta pysyy tauolla

Vaikka ulkoliikuntapaikat avataan torstaina, niin rajoitukset yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa jatkuvat sisätilojen lisäksi myös ulkona.

Rajoitusten vuoksi yli 20-vuotiaiden harrastusvuoroja ulkokentillä ei pidetä.

Kunnan tiedotteessa kerrotaan, että alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla, ja myös uusia vuoroja voi varata. Vuoroja varataan normaaliin tapaan. Lisätietoja vuorojen varaamisesta löytyy kunnan kotisivuilta. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei sen sijaan järjestetä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti tänään 5.1. kieltävänsä tartuntatautilain nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla myös kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita.

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Keusote suosittelevat, että kokoonnutaan vain välttämättömiin tilaisuuksiin, joita ovat esim. lakisääteiset yhtiökokoukset. Kokoontumisissa on noudatettava ehdottomasti ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Keusote suosittaa, että yhtiökokouksissa ja yhdistysten kokouksissa tulee ensisijaisesti hyödyntää etäyhteyksiä.

Seuraavan kerran koronasuosituksia ja rajoituksia tarkastellaan suunnitellusti 14.1.2021, tarpeen vaatiessa myös aiemmin.

Tarkastelussa 14.1. ovat harrastustoiminnan ja vapaan sivistystyön rajoitukset, kuten esimerkiksi opistojen, kirjastojen ja nuorisopalvelujen toiminta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut