Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven lukiolaiset jatkavat opiskeluita osittaisessa etäopetuksessa, vaikka pääkaupunkiseudulla siirryttiin kokonaan etäopetukseen

Nurmijärven lukiolaisten opintojen jatkuminen joululoman jälkeen on herättänyt hieman epätietoisuutta, kun pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ilmoitti suosittelevansa alueensa lukiolaisille etäopetuksessa jatkamista. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suositukset koskevat Helsinkiä, Espoota, Vantaata ja Kauniaista.

Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvosen mukaan Nurmijärvellä noudatetaan kuitenkin Nurmijärven sote-palveluista vastaavan Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyskuntayhtymän linjausta.

Keusote antoi 31.12. suosituksen, jonka mukaan lukiolaiset voivat siirtyä joululomansa jälkeen opiskelemaan osittaisessa etäopetuksessa. Joulukuu lukioissa opiskeltiin etäopetuksessa.

Tämän suosituksen nojalla Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat jatkavat osittaisessa etäopetuksessa joululomilta paluun jälkeen 7.1.2021 alkaen kolmannen jakson loppuun asti.

Nurmijärven lukion Kirkonkylän sekä Rajamäen toimipisteissä osittainen etäopetus toteutetaan siten, että lähiopetuksessa ja -etäopetuksessa olevia opetusryhmiä vuorotellaan vuosikurssi kerrallaan ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoiden osalta. Tämän viikon (vk 1) lopussa etäopetuksessa on 2. vuosikurssin opiskelijat ja ensi viikolla (vk2) 1. vuosikurssin opiskelijat ja tahti jatkuu vuoroviikoin.

Kolmannen ja neljännen vuosikurssin opiskelijat (abiturientit) ovat lähiopetuksessa 3. jakson loppuun asti, koska kyseessä ovat heidän viimeiset opiskeluviikot ennen lukulomalle siirtymistä ja YO-kirjoituksia.

Kunta kertoo tiedotteessaan, että kunkin kurssin aineenopettaja käy lävitse opiskelijoidensa kanssa kurssin arviointikriteerit ja toteutustavat loppujakson osalta joululomalta paluun jälkeen ensimmäisillä tunneilla. Mikäli kurssilla on monen eri vuosikurssien opiskelijoita, noudatetaan kurssilla sen vuosikurssin aikataulua, jolle kurssi on suunnattu ensisijaisesti.

Kunta myös muistuttaa, että opiskelijoiden tulee muistaa koronarajoitteet ja huomioida voimassa olevat suositukset. Tärkeimpänä on jäädä kotiin, jos on minkäänlaisia koronaan viittaavia oireina ja tällöin tulee hakeutua koronatesteihin. Nurmijärven ja muun Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Lisäksi on hyvä muistaa turvavälit sekä käsi- ja yskimishygienia.

Lukiossa toimivia muistutetaan huomioimaan myös vahva kasvomaskisuositus ja muut hygieniakäytänteet jatkossakin lähiopetukseen osallistuttaessa. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti yhdistettynä muihin turvallisuusseikkoihin.