Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toisen asteen opiskelijat siirtyivät osittain takaisin lähiopetukseen – Keusote pyrkii välttämään "tarpeetonta haittaa"

Lukiolaisten ja ammattikoululaisten siirtyminen osittaiseen etäopetukseen on aiheuttanut hämmennystä Keski-Uudellamaalla.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiistaina suosittelevansa alueensa toisen asteen oppilaitoksille etäopetuksessa jatkamista. Linjaus koskee Helsinkiä, Espoota, Vantaata ja Kauniaista.

Myös Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän kunnissa lukiot ja ammattikoululaiset olivat joulukuussa etäopetuksessa, mutta nyt tammikuussa opiskelijat siirtyivät osittaiseen etäopetukseen ja osittain opintoja suoritetaan lähiopetuksessa.

Ainakin Nurmijärvellä on ihmetelty, miksi linjaus on Keusoten alueella erilainen kuin pääkaupunkiseudulla.

Keusoten palvelujohtaja Tiina Salmisen mukaan Keski-Uudenmaan alueella on arvioitu korona-tilanteen olevan tällä hetkellä sen verran parempi kuin suurissa kaupungeissa, että Keski-Uudellamaalla arvioitiin osittaisen etäopetuksen olevan toistaiseksi mahdollinen.

– Tilanteesta keskusteltiin paljon ja hyvänä esimerkkinä ovat abiturientit, joille ylioppilaskirjoituksiin ja viimeisiin kokeisiin valmistautumiselle voi olla tarpeeton haitta, jos osittaista etäopetusta ei mahdollisteta ennen lukuloman alkamista helmikuussa, Salminen kuvaa.

Hänen mukaansa asiaa käsiteltiin myös HUS – Uusimaa alueellisessa pandemiaryhmässä tiistaina 5.1.

– Silloin todettiin, että jokainen kunta ja kuntayhtymä tekee päätökset alueensa osaltaan tilanteen huomioiden ja yhteinen alueellinen tilannearvio tehdään seuraavan kerran torstaina 14.1.2021.