Pankkipalvelut häviävät Kirkonkylästä – Uudenmaan Osuuspankin konttori lakkautetaan

Kuvituskuva. anton.soinne@media.fi
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Uudenmaan Osuuspankin Nurmijärven konttori lakkautetaan 1. huhtikuuta 2021 lähtien. Asiasta päätti Uudenmaan Osuuspankin hallitus.

OP Uusimaan torstaina julkaiseman tiedotteen mukaan Kirkonkylän Keskustiellä sijaitsevan konttorin toiminnot yhdistetään Klaukkalan Liikekujalla sijaitsevaan konttoriin.

– Konttorin rooli pankkiasioinnin hoitamisessa on laskenut merkittävästi viimeisten vuosien aikana. Samaan aikaan digitaalisten palveluiden käyttäjämäärät nousevat ja digitaalisten kanavien käyttö kasvaa kaikissa ikäluokissa, pankinjohtaja Satu Laamanen perustelee tiedotteessa ja jatkaa:

– Asiakkaiden pankkisuhteet jatkuvat ennallaan, eikä konttorin lakkauttaminen vaadi asiakkailta mitään erillisiä toimenpiteitä lukuun ottamatta tallelokeroita. Toimenpiteistä tallelokeroihin liittyen tiedotetaan sopimusasiakkaita vielä erikseen, hän sanoo.

Kirkonkylän konttorin edustalla olevan Otto-automaatin kohtalosta ei ole vielä varmuutta. Laamanen muistuttaa, että kyseinen automaatti ei ole Osuuspankin, vaan Loomis AB:n.

–  Sen osalta on neuvottelut käynnissä ja myöhemmin keväällä selviää, miten automaatin osalta käy, Laamanen kertoo.

OP Uusimaan mukaan konttorin lakkauttamisella ei ole henkilöstövaikutuksia. Nurmijärven henkilöstö siirtyy töihin Klaukkalaan tai pankin muihin konttoreihin. Kaikkiaan konttorissa on työskennellyt kolmesta viiteen henkilöä.

Päätöksen myös pankkipalvelut häviävät Kirkonkylästä.

Aiemmin Kirkonkylässä toimi muun muassa Lammin Säästöpankki, mutta Kirkonkylän konttori lakkautettiin vuoden 2019 lopulla ja yhdistettiin Klaukkalan konttoriin.

Kirkonkylän Nordea puolestaan lakkautettiin jo vuonna 2015.

Päivitetty 7.1.2021 kello 12.08. Lisätty lisätietoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut