Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnanjohtajakin toivoo Nurmijärven monoliitin tarinan selviävän – suuria kampanjoita ei suunnitteilla

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelän mukaan on hauskaa, että kansainvälinen monoliitti-ilmiö on löytänyt tiensä myös Nurmijärvelle.

Mäkelä itse huomasi Kirkkotien varteen ilmestyneen monoliitin loppiaisena some-postauksesta ja kertoo sen jälkeen perehtyneensä ilmiöön.

– Ilmeisesti kyseessä on jonkunlainen taideteos tai performanssi, mutta tarkkaanhan tätä ei tiedetä. Olisi mielenkiintoista kuulla, että kuka tai mikä tällaisen takana on ja mitä ilmiöllä halutaan viestiä, Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan metallipatsaan ilmestyminen Kirkkotielle oli kunnan edustajille yhtälailla yllätys kuin asukkaille, eikä kukaan ainakaan ole kysynyt kunnalta lupaa tällaisen pystyttämiseen.

Mäkelä kertoo kunnan seuraavan nyt, millaista kiinnostusta monoliitti herättää. Paikka ei ole kaikista otollisin suurta yleisöä varten, kun yksityisen Kirkkotien varressa ei ole pysäköintipaikkoja mahdolliselle yleisölle.

– Jos liikennettä tulee paljon lisää, niin sitten täytyy miettiä, miten pysäköinnin voisi hoitaa.

Mäkelän mukaan kunnalla ei ole kuitenkaan suunnitelmissa erityisesti kampanjoida monoliittia uutena matkailunähtävyytenä – vaikka sinänsä positiivisesta ilmiöstä kyse olisikin.

– Tämä on kuitenkin kunnasta riippumaton tempaus, ja aika vaikeaa olisikaan mitään suunnitella, kun kukaan ei tiedä kauanko monoliitti pysyy paikallaan ja milloin se sieltä häviää.

– Mutta toki se on Nurmijärvelle ihan positiivista, kun monoliitti on ollut mediassa jo hyvässä hengessä esillä.

– Ja jos ihmiset tulevat tätä katsomaan, niin pääsevät samalla näkemään Nurmijärven monipuoliset asuinmahdollisuudet.