Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkäaikainen suunnitelma toteutui – Kartanon Leipä avasi leipomomyymälän

Kun Kartanon Leipä 15 vuotta Kokemäellä toimittuaan muutti vuonna -84 Kuusimäen teollisuusalueelle Nurmijärvelle, uuden leipomon yhteyteen varattiin tila leipomomyymälälle.

Myymälän perustamista harkittiin kuitenkin pitkään ja perusteellisesti, ja sen avajaisia vietettiin marraskuun 2020 lopulla. Yrittäjä Jari Inkiläisen mukaan pitkä harkinta-aika johtui lähinnä siitä, ettei leipomo sijaitsen Kirkonkylän keskustassa vaan teollisuusalueella.

– Niin moni asiakas toivoi kuitenkin leipomomyymälää, että päädyimme lopulta sen perustamiseen. Meillä on todella hyvä henkilökunta ja erinomainen kondiittori. Myymälään on mahdollista saada esille täytekakkuja ja leivoksia, Inkiläinen kertoo.

Leipomomyymälän toteutuminen leipomon yhteyteen vaati suurta satsausta.

– Myymälätila tuplaantui, kun siihen liitettiin toinen huoneisto. Muun muassa sähköt, valot ja seinät menivät uusiksi. Suurimmaksi osaksi olemme käyttäneet nurmijärveläisiä yrittäjiä, ja homma on sujunut hienosti. Kaikki ovat osanneet oman työnsä hyvin, kertoo toimitusjohtaja Mirkka Inkiläinen, joka on yrittäjäperheen tytär.

Omasta perheestä Kartanon Leivän palveluksessa ovat myös poika Sami Inkiläinen, joka vastaa leipomosta, sekä Marianne Inkiläinen, joka vastaa taloushallinnossa.

Kaikkiaan Kartanon Leivässä työskentelee vakituisesti noin 20 henkilöä.

– Teemme kaikki tuotteet itse käsityönä, joten tekeminen on perinteistä leipomista. Tämä on työllistävää, koska teemme pienempinä erinä ja montaa sorttia, Marianne Inkiläinen kertoo.

Kartanon Leivän tuotevalikoimaan kuuluu leivonnaisia suolaisesta makeaan, esimerkiksi täytekakut, leivokset, lihapiirakat, munkkipossut ja rahkatuotteet. Kaupoissa myynnissä olevat saaristolaisleipä ja hiivaton sataprosenttinen ruisleipä ovat asiakkaiden suosiossa. Myös unelmatorttuboomi jatkuu edelleen, ja pikkuleivät valmistetaan käsityönä ja voita käyttäen. Kaikki leipomon tuotteet ovat laktoosittomia.

Kartanon Leivälle myönnettiin viime vuonna Kauppalehden Kasvaja-sertifikaatti. Kasvaja-sertifikaatti voidaan myöntää yritykselle, joka on harjoittanut liiketoimintaa vähintään neljä vuotta ja kasvattanut liikevaihtoaan merkittävästi kolmen viimeisen vuoden aikana. Liikevaihdon tulee olla viimeisimmältä vuodelta vähintään 500 000 euroa.

Suurin syy Kartanon Leivän liikevaihdon merkittävään kasvuun on Inkiläisten mukaan se, että leipomon tuotteita on ryhdytty myymään myös kaupoissa.

Lisätiedot: https://www.kartanonleipä.fi