Tekojäälle suunnitteilla omat "liikennevalot" – käyttäjiltä vaaditaan myös omaa harkintakykyä, jos kenttä ruuhkautuu

Krannilan tekojääradalla on retkiluisteluvuoro lauantaiaamuisin. Muutoin kenttä on kaikkien käytössä. Mia Lagström

Riikka Laine

Yksi Nurmijärven suosituimmista talviliikuntapaikoista, Krannilan tekojää, on nyt avoinna.

Tekojään avaamista on odotettu hartaasti, joten monet suunnittelevat varmasti nyt hyödyntävänsä ulkojäätä.

Vs. liikuntapaikkapäällikkö Kalle Koski ei kuitenkaan usko kävijämäärien nousevan mahdottoman suuriksi, koska kunta on aikeissa avata lähipäivinä myös muut paikalliset ulkojääkentät.

Kosken mukaan kunta seuraa tekojään kävijämääriä, ja jos määrät nousevat korkeiksi, niin sitten mietitään kentän käytön rajoittamista.

–  Tällä hetkellä kunnalla ei ole resursseja valvoa tarkasti tekojään käyttäjämääriä osin sen takia, että tekojäällä on useampi eri sisäänkäynti ja liikuntapaikanhoitajia ei yksinkertaisesti ole valvomaan tekojäätä koko ajan. Suunnitelmissa on esimerkiksi ns. liikennevalosysteemi, jolloin kentän reunaan kiinnitettäisiin vihreä tai punainen kyltti sen mukaan paljonko jäällä on käyttäjiä. Mikäli arvioidaan, että jäällä alkaa olemaan ihmisiä niin paljon, että turvavälien pitäminen on vaikeaa laitettaisiin punainen kyltti sisääntuloihin esille, joka indikoi käyttäjille, ettei kentälle kannata enää suunnata lisää ihmisiä, Koski kertoo.

Hänen mukaansa tekojään tilanne on loppupeleissä samankaltainen kuin esimerkiksi uimarannoilla viime kesänä, että tarkasti käyttäjämääriä ei pystytä rajaamaan, jonka takia kunta peräänkuuluttaa jokaisen yksilön omaa harkintakykyä.

– Jos kenttä näyttää olevan tupaten täynnä niin kannattaa suunnata esimerkiksi muille ulkojäille, kun ne pian saadaan valmiiksi.

Krannilan tekojää

Avoinna joka päivä klo 07–22.

Tekojäällä on kuitenkin päivittäin huoltotauko klo 15–16, jolloin kenttä on suljettu käyttäjiltä. Kenttäalueita ei hoideta, jos siellä on huoltotauon aikana luistelijoita tai pelaajia.

Tekojääradalle ja kaukaloon ei myönnetä vakiovuoroja.

Tekojää on kuitenkin varattu retkiluistelijoille lauantaisin klo 08.30–10.00.

Koronatilanteen takia tekojään pukuhuoneet eivät ole käytössä, mutta pukukoppirakennuksen WC-tilat ovat avoinna. Tekojään alueelle on hankittu penkkejä runsaasti, jotta varusteita pääsee vaihtamaan pukukoppien tilanteesta huolimatta

Tekojäällä on kaikkiaan luistelupinta-alaa 7000 neliötä. Kaukalo on tarkoitettu jääkiekon pelialueeksi, keskikenttä pienpalloilualueeksi ja Rajamäentien puoleinen pääty luistelualueeksi.

Aluejakoa tulee kaikkien noudattaa yhteisen turvallisuuden vuoksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut