Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi vapaa-ajanviettokeskus avautuu Kirkonkylään – luvassa keilausta ja biljardia, suunnitteilla myös tapahtuma-alue

Kirkonkylässä sijaitsevaan entiseen Rautian tilaan avautuu uusi vapaa-ajanviettokeskus. Katja ja Petri Mäntykosken luotsaama Bowling Corner & Billiard avaa ovensa maalis–huhtikuun vaihteessa.

Ojakkalantie 2:ssa sijaitseviin tiloihin tulee kahdeksan keilarataa, kuusi biljardipöytää ja kaksi darts-aluetta. Lisäksi tiloihin tulee kahvila-ravintola, jossa on A-oikeudet ja tarjolla pientä purtavaa.

Mäntykosket kertovat, että tilaan on suunnitteilla myös myöhemmin toteutettavat tapahtuma-alue ja saunakabinetti.

– Ajatuksenamme on, että teemme myöhemmin tilan takaosaan tapahtuma-alueen, jossa voi järjestää esimerkiksi keikkoja, kokouksia tai yritysten tykypäiviä, he kertovat suunnitelmistaan.

Isolle pihalle on tulossa kesällä ainakin terassi.

– Olemme miettineet pihalle mahdollisesti petankki- ja mölkkykenttää, jotta pihallakin voi kauniina kesäpäivänä harrastaa, he kertovat suunnitelmistaan.

Mäntykosket aikovat kuunnella myös asiakkaiden toiveita herkällä korvalla.

– Toivomme, että paikan löytävät keilauksen ja biljardin aktiiviharrastajat ja että paikka toimisi myös kaikkien nurmijärveläisten olohuoneena, jonne on helppo tulla.

Yritys tulee työllistämään pariskunnan lisäksi yhden vakituisen ja 1–2 osa-aikaista työntekijää. Paikka on tämän hetken suunnitelman mukaan avoinna arkisin ja viikonloppuisin aamupäivästä iltaan asti.

Idea vapaa-ajanviettokeskuksesta on muhinut Mäntykoskien mielessä jo pitkään.

– Ajatus syntyi aikoinaan osin jälkeen, kun Kirkonkylässä toiminut Bowling House lopetti. Kävimme siellä asiakkaita, 12 vuotta Nurmijärvellä asuneet Mäntykosket kertovat.

Mitään muuta yhteyttä pariskunnalla ei Kirkonkylän aiempaan keilahalliin ole.

– Olemme kuitenkin pohtineet jo pitkään vapaa-ajankeskuksen perustamista ja kävimme myös aikoinaan katsomassa vanha Valintatalon tilaa Ihantolantiellä, he kertovat.

Rautian tyhjää liiketilaa Mäntykosket kävivät ensimmäisen kerran katsomassa toukokuussa 2020.

Katja Mäntykoski on myös aiemmin pyörittänyt omaa yritystä, joka tekee muun muassa messu- ja toimitilasuunnittelua. Työt kuitenkin loppuivat viime keväänä koronan myötä lähes kokonaan. Sen seurauksena syntyikin lopullinen päätös kokeilla rohkeasti jotain ihan uutta.

– Olemme myös ajatelleet, että meillä ja meidän 12- ja 10-vuotiailla lapsilla olisi tällaiselle paikalle käyttöä, niin miksei muillakin, Petri Mäntykoski kertoo.

Mäntykosket uskovatkin, että paikalle on Nurmijärvellä kysyntää.

– Nurmijärveläiset ovat koronan myötä ymmärtäneet, kuinka tärkeä paikka koti ja kotikunta on, Katja Mäntykoski toteaa.

– Uskomme, että kun koronatilanne helpottaa, niin ihmisillä on tarve päästä ulos ja olla lähellä, mutta ei kuitenkaan ihan kotona, Petri Mäntykoski jatkaa.

Vallitsevan koronatilanteen takia pariskunta aikoo panostaa tiloissa myös muun muassa väljyyteen ja käsienpesumahdollisuuteen.