Keusote: Sote-henkilöstön koronavirusrokotukset käynnistyvät maanantaina – kestävät arviolta helmikuun puoliväliin

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

Keusoten koronavirusrokotukset käynnistyvät vaiheittain sote-henkilökunnan rokotuksilla maanantaista 11. tammikuuta alkaen. Kuntayhtymä tiedotti asiasta perjantaina.

Tiedotteen mukaan ensivaiheen rokotusannokset jaetaan koronapotilaita hoitaville, koska rokotteita saadaan Keusoten alueelle nyt vain rajoitetusti. Ensimmäisenä rokote annetaan muun muassa Järvenpään akuuttiosaston henkilökunnalle, kotisairaalan henkilöstölle, koronanäytteenottajille ja episoditiimien lääkäreille ja hoitajille.

– Ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden asukkaiden rokottaminen käynnistetään myös viikolla kaksi, tiedotteessa lisätään.

Sote-ammattilaisten rokotukset jatkuvat sitä mukaan kun rokotetta saadaan ja ne kestävät arviolta helmikuun puoliväliin asti. Ensimmäisen kuuden viikon aikana rokotetaan noin 2250 henkilöä. Rokotusmäärät kasvavat, jos rokotteita saadaan Suomeen enemmän.

Muun väestön rokotukset käynnistyvät sote-henkilöstön ja ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden rokotusten jälkeen.

– Arvioimme, että rokotukset voidaan käynnistää helmikuun puolivälissä. Rokotusten ajanvarausta varten on tulossa HUSin tuottama sähköinen ajanvarausjärjestelmä, ja siitä viestitään erikseen, kertoo palvelujohtaja, vs. johtava lääkäri Susanna Pitkänen Keusoten tiedotteessa.

Keusote tiedotti perjantaina myös koronavirusaltistumisista Järvenpäässä ja Tuusulassa.

Järvenpäässä mahdollinen altistuminen koskee JuxaGym-kuntosalilla asioineita. Kuntosalilla asioineella henkilöllä on todettu koronavirusinfektio, ja Keusoten mukaan mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua 2.1. kello 14-16, 6.1. kello 10-12 ja 7.1. kello 18-20.

Tuusulassa koronavirukselle on puolestaan voinut altistua Keudan Kirkkotien tiloissa. Oppilaitoksessa on todettu koronapositiivinen henkilö tartuttavuusaikana 4.1.

– Koulussa altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 20 henkilöä, joista Keusoten alueelta alle kymmenen, tiedotteessa todetaan.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Opiskelijat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Keusoten mukaan koulussa ei ole enää tartuntavaara.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut