Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt | Kolme putosi Sääksjärvellä jäihin – "Kaikki pois jäältä ja äkkiä"

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin tänään iltapäivällä apuun Nurmijärven Sääksjärvelle, jossa kolme ihmistä joutui veden varaan jään petettyä heidän altaan.

Jäihin vajoaminen tapahtui Kiljavan Opiston kohdalla, kun pariskunta oli koiransa kanssa kävelemässä järven jäällä, mutta jää ei kestänyt kävelemistä, ja molemmat putosivat jäihin.

Onnettomuuden rannalta havainnut nainen lähti auttamaan pariskuntaa, mutta joutui itsekin veden varaan.

Apuun tuli vielä mies veneen kanssa, joka sai autettua jäiden varaan joutuneita sen verran, että pelastuslaitos ehti lopulta hakemaan kaikki pois jäältä.

Jäihin pudonneiden vammoista ja kylmettymisestä ei ole tarkkaa tietoa, mutta kaikki kolme kuljetettiin paikalta sairaalaan, ja päivystävän palomestari Jouni Savolaisen mukaan he olivat todella kylmissään.

Ainut jääkävelystä kuivin nahoin selvinnyt oli pariskunnan chihuahua-koira, mutta se lähti paikalta karkuun, eikä vielä ole tiedossa, onko koira löytynyt.

Kaikkiaan jäihin vajoamisia on STT:n mukaan tapahtunut tänään useita eri puolilla Suomea.

Keski-Uudellamaalla pelastuslaitos hälytettiin apuun jo aamupäivällä Tuusulanjärvelle, kun potkukelkalla liikkunut mies vajosi jäihin.

Mies pääsi kuitenkin itse jään reunalle, mistä pelastuslaitos haki miehen rantaan ja vei sairaalaan.

Savolainen varoittaa jäällä liikkujia, sillä jäät ovat vielä todella ohuita monin paikoin.

-– Kaikki pois jäältä ja äkkiä, kuuluu Savolaisen ytimekkäät terveiset.

Jäihin hukkui ainakin 27 ihmistä viime vuonna – "Kalenteriin ei voi jään kestossa luottaa"