Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten koronaluvut maanantaina: 12 uutta tartuntaa, mahdollinen altistumistilanne kangaskaupassa – Keusote täsmensi maskisuositustaan

Keusote tiedotti maanantaina kahdestatoista uudesta todetusta koronavirustartunnasta.

Tartunnoista leijonanosa, kahdeksan, on todettu Nurmijärvellä. Järvenpäässä todettiin kaksi tartuntaa, Mäntsälässä ja Hyvinkäällä yhdet. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 1242.

Uusien tartuntojen lähteet ovat kuntayhtymän mukaan pääosin ulkomaanmatkoilta ja työpaikalta sekä jatkotartuntoja lähipiiristä. Osan alkuperää ei voida jäljittää.

Keusote tiedotti maanantaina lisäksi uudesta mahdollisesta korona-altistumisesta. Järvenpään Ompelevan Kangaskaupan asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle 7.–9.1. välisenä aikana.

Liikkeessä tuolloin asioineita asiakkaita kehotetaan seuraamaan aktiivisesti terveydentilaansa. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, kannattaa hakeutua koronavirustestiin, ja jäädä kotiin, kunnes saa negatiivisen koronavirustuloksen.

Keusote täsmensi maanantaina myös maskisuositustaan. Keusote suosittelee nyt kasvomaskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille. Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.

Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskin käyttöä suositellaan myös kaikissa työyhteisöissä, sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.