Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvomaskit käyttöön myös alakoulun vanhimmille oppilaille – Nurmijärven kunta jakaa maskeja keskiviikkona

Nurmijärven kunta ilmoittaa nyt suosittelevansa kasvomaskin käyttöä kaikille peruskoulun kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille.

Suositus pohjautuu Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän maanantaina antamaan suositukseen.

Keusoten suosituksen taustalla on puolestaan Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.

Nurmijärvellä maskisuositus koskee epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Nurmijärvellä yhdysluokissa, joissa on 6.-luokkalaisten lisäksi 5.-luokkalaisia, suositellaan myös 5.-luokkalaisten käyttävän maskia.

Kunta kertoo tiedotteessaan jakavansa kasvomaskit 6.-luokkalaisille (ja tapauskohtaisesti 5.-luokkalaisille) keskiviikosta 13. tammikuuta alkaen. Mikäli huoltajat haluavat, voivat lapset käyttää kasvomaskia koulussa jo tiistaina 12. tammikuuta. Tällöin huoltajat huolehtivat kasvomaskin hankinnasta.

Keusoten suosituksen mukaan maskia suositellaan käytettävän myös kouluajan ulkopuolella. Kasvomaskisuositus koskee esimerkiksi julkisia tiloja, harrastustoiminnan sisätiloja, kauppoja ja muita tilanteita, joissa ei voi välttää lähikontaktia.

Lisätietoa kasvomaskien käytöstä kouluissa voi kysyä oppilaan omalta koululta.