Liikenneonnettomuudet vähenivät Nurmijärvellä – eläinkolareista vain pieni osa poliisin tietoon

Eniten liikenneonnettomuuksia Nurmijärvellä tapahtui vuonna 2019 torstaisin, vähiten lauantaisin. Kuvituskuva. Arkisto / Matilda Isohella
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärvellä tapahtui vuonna 2019 yhteensä 90 poliisin raportoimaa liikenneonnettomuutta. Tämä selviää onnettomuustilastoraportista 2019, jonka on laatinut Nurmijärven kunnan kunnallistekniikan suunnittelu. Vuonna 2018 vastaavia onnettomuuksia tapahtui 107 kappaletta.

Vuonna 2019 tieliikenneonnettomuuksissa kuoli Nurmijärvellä kaksi henkilöä. Onnettomuuksissa loukkaantui 35 henkilöä. 13 onnettomuudessa joku osallisista oli alkoholin vaikutuksen alaisena.

Vuonna 2019 onnettomuuksia tapahtui eniten toukokuussa ja vähiten syyskuussa. Yleisin tapahtumapäivä onnettomuuksille oli torstai ja vähiten onnettomuuksia tapahtui lauantaisin.

Onnettomuudet tapahtuivat useimmiten hyvissä olosuhteissa, kirkkaalla tai pilvipoutaisella säällä. Puolessa tapauksista tienpinta oli onnettomuushetkellä paljas ja kuiva.

Suurin osa onnettomuuksista tapahtui maanteillä. Taajamissa tapahtui 39 onnettomuutta. Yleisin onnettomuusluokka vuonna 2019 oli yksittäisonnettomuudet.

Onnettomuuksista 10 oli jalankulku-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia; jalankulkuonnettomuudet kaksi kappaletta, polkupyöräonnettomuudet viisi kappaletta ja mopo-onnettomuudet kolme kappaletta. Henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista seitsemän oli jalankulku-, polkupyörä- tai mopo-onnettomuuksia.

Todellisuudessa polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia tapahtuu enemmän, mutta poliisia ei aina kutsuta paikalle, joten nämä onnettomuudet eivät tilastoidu poliisin järjestelmään eivätkä myöskään iLiitu -järjestelmään.

Eläinonnettomuuksia tapahtui Nurmijärvellä poliisin virallisen tilaston mukaan vuonna 2019 seuraavasti; kaksi hirvionnettomuutta, jotka eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja, kuusi peuraonnettomuutta (ei henkilövahinkoja) sekä yksi muu eläinonnettomuus (ei henkilövahinkoja).

Todellisuudessa peura- ja hirvionnettomuuksia tapahtuu onnettomuustilastoraportin mukaan enemmän kuin tilastot kertovat. Tilastoinnissa tapahtui vuoden 2016 aikana muutos, eikä poliisi enää vähäisten resurssiensa ja eläinonnettomuuksien suuren määrän vuoksi välttämättä käy onnettomuuspaikalla, ellei onnettomuudessa ole tapahtunut henkilövahinkoja.

Riistakeskuksen avoimen rajapintatiedon mukaan Nurmijärvellä tapahtui vuonna 2019 15 hirvionnettomuutta, yksi kuusipeuraonnettomuus, 90 metsäkaurisonnettomuutta sekä 132 valkohäntäpeuraonnettomuutta. Yhteensä eläinonnettomuuksia tapahtui 238.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut