Tekojään kävijämäärät pysyneet maltillisina – rajoituksille ei tarvetta

Krannilassa oli lauantaina aamupäivällä hyvin tilaa luistella. Kävijämäärien arvioidaan olleen suurimmillaan puolenpäivän aikaan, mutta silloinkin tilaa oli kymmeniä neliömetrejä käyttäjää kohti. Riikka Laine

Riikka Laine

Ulkojääkenttien ja etenkin Krannilan tekojään avaaminen sai nurmijärveläiset liikkeelle viikonloppuna.

Kaikkiaan tekojäällä oli molempina viikonlopun päivinä satoja käyttäjiä.

Kunnan vs. liikuntapaikkapäällikkö Kalle Kosken mukaan tilaa 7000 neliön tekojäällä riitti kuitenkin hyvin, eikä kunnan ole tarvinnut ruveta pohtimaan kävijämäärien rajoittamista.

– Liikuntapaikanhoitaja otti koko viikonlopun ylös käyttäjämääriä. Suurin lukema mikä saatiin laskettua yhtäaikaisista käyttäjistä oli lauantaina puolen päivän aikoihin 190 ihmistä eli vielä kuitenkin reilusti alle sen, että tekojäällä tarvitsisi alkaa miettimään rajoittamista, Koski sanoo.

Hän ei myöskään usko, että käyttäjämäärät lähtisivät tästä radikaaliin nousuun, kun muutkin alueen ulkojäät ovat auenneet ja alkuinnostus laantuu.

– Silmämääräisesti 100–200 ihmistä jäällä näyttää siltä, että väkeä on melko paljon, mutta todellisuudessa luku on vielä sellainen, että jokaista käyttäjää kohden on jäällä tilaa yli kymmeniä neliömetrejä, joten toimenpiteille ei tässä kohtaa ole perusteita. Pk-seudulla vastaavan kokoisilla isoilla tekojäillä on käsittääkseni ollut rajoitukset 250–450 asiakkaan hujakoilla, joten siihen peilaten Krannilan tilanne on varsin hyvä, Koski sanoo.

Koski kertoi viikonloppuna NU:ssa, että kunta seuraa tekojään kävijämääriä, ja jos määrät nousevat korkeiksi, niin sitten mietitään kentän käytön rajoittamista tai suurista kävijämääristä varoittamista liikennevalosysteemillä.

Ainakaan toistaiseksi ei kuitenkaan liikennevaloillekaan ole ilmennyt tarvetta.

Krannilan tekojää

Avoinna joka päivä klo 07–22.

Tekojäällä on kuitenkin päivittäin huoltotauko klo 15–16, jolloin kenttä on suljettu käyttäjiltä. Kenttäalueita ei hoideta, jos siellä on huoltotauon aikana luistelijoita tai pelaajia.

Tekojääradalle ja kaukaloon ei myönnetä vakiovuoroja. Tekojää on kuitenkin varattu retkiluistelijoille lauantaisin klo 08.30–10.

Koronatilanteen takia tekojään pukuhuoneet eivät ole käytössä, mutta pukukoppirakennuksen WC-tilat ovat avoinna. Tekojään alueelle on hankittu penkkejä runsaasti, jotta varusteita pääsee vaihtamaan pukukoppien tilanteesta huolimatta

Tekojäällä on kaikkiaan luistelupinta-alaa 7000 neliötä. Kaukalo on tarkoitettu jääkiekon pelialueeksi, keskikenttä pienpalloilualueeksi ja Rajamäentien puoleinen pääty luistelualueeksi.

Aluejakoa tulee kaikkien noudattaa yhteisen turvallisuuden vuoksi.

Osoite Suojalantie 2, Nurmijärvi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut