Juuri nyt: Lumimyräkkä sekoitti liikenteen – aiheuttanut jo kymmeniä kolareita ja ojaanajoja Keski-Uudellamaalla

Lumimyräkkä on aiheuttanut useita ulosajoaja ja kolareita. Selintiellä Lepsämässä pakettiauto ajautui ojaan päivällä. Onni oli, ettei koulutiellä ollut onnettomuushetkellä kävelemässä lapsia. Lukijan kuva

Riikka Laine

Poikkeuksellisen kova lumimyräkkä on pistänyt Uudenmaan liikennettä sekaisin tiistaina.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoi Twitterissä iltapäivällä, että siihen mennessä on tullut 50 eriasteista ilmoitusta ulosajoista ja kolareista.

– Ei yllätä, mutta erityisesti peräänajot ihmetyttää vuodesta toiseen. Jos et näe eteesi, hidasta! Mieluummin terveenä ja hengissä perille, twiitissä kommentoidaan.

Myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitos raportoi alueellaan sattuneen päivän aikana kymmeniä kolareita ja ojaanajoja lumimyräkän ja sen aiheuttaman lumien kinostumisen sekä liukkauden seurauksena.

Pelastuslaitoksen mukaan isommilta henkilövahingoilta on kuitenkin ainakin toistaiseksi vältytty.

Pelastuslaitos toivoo, että liikenteeseen ei lähdettäisi, jos se ei ole aivan välttämätöntä.

Pelastuslaitos haluaa muistuttaa, että jos autolla lähdetään liikkeelle, tulee lumet poistaa muualtakin kuin tuulilasista, sillä äkkijarrutus saattaa aiheuttaa lumien valahtamisen tuulilasiin näköesteeksi.

– Hyvät talvirenkaat, täytetty pissapojan säiliö ja lumilapio takakontissa auttavat selviytymään monesta hankalasta paikasta, pelastuslaitos opastaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut