Juuri nyt: Lumimyräkkä haastaa liikennettä vielä keskiviikkonakin – Nurmijärvellä turvauduttu neljästi pelastuslaitoksen apuun

Pelastuslaitoksen ambulanssitkin ovat olleet kovilla myräkässä. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Riikka Laine

Runsas lumentulo on pitänyt Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kiireisenä koko alkuviikon.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan tieliikennetehtäviä heillä on ollut keskiviikkoaamuun mennessä yhteensä viitisenkymmentä.

Nurmijärvellä pelastuslaitos on hälytetty apuun neljä kertaa.

Eniten tehtäviä on ollut Vantaalla, jossa tehtäviä on ollut 28.

Tiedotteen mukaan kolareiden ja ulosajojen lisäksi erityisesti rakas liikenne on ollut vaikeuksissa keliolosuhteiden takia.

Kolme linja-autoa ajoi ojaan Vantaan Hanabölen rantatiellä ja yksi Pornaisissa. Myös nyt keskiviikkoaamuna Hanabölentiellä on linja-auto ja henkilöautoja ojassa. Lisäksi pääväylillä on ollut muutamia rekkojen, yhdistelmäajoneuvojen ja rahtiliikenteen ulosajoja, joista merkittävin tapahtui Kehä III:lla , jossa kolmen kuorma-auton suistuminen ojaan ruuhkautti yöllä liikenteen.

Lisäksi vähän pelastuslaitoksen tiedotteen julkaisun jälkeen koulubussi ajautui ojaan Palojoella Nurmijärvellä.

– Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty, sillä autoilijat ovat selkeästi laskeneet ajonopeuksia sekä noudattaneet varovaisuutta, tiedotteessa kerrotaan.

Pelastuslaitos kehottaakin kansalaisia mahdollisuuksien mukaan välttämään liikennöintiä.

– Tiealueiden kunnossapito on paikoin pahasti ruuhkautunut ja osa tiestöstä ei ole ajettavassa kunnossa. Liikenteessä pitää varata riittävästi ajoaikaa ja muistaa turvavälit. Poikkeuksellinen säätilanne tulee edelleen aiheuttamaan liikenteen ruuhkautumista ja myös ajoneuvojen ulosajoja. Lumisateen on ennustettu jatkuvan tänään iltapäivään saakka.

Pelastustiet avoinna

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos muistuttaa, että pelastustiet tulee pitää ajokelpoisina, jotta apu pääsee tarvittaessa perille.

Erityisesti ambulansseille keli on haasteellinen ja kolme ambulanssia on ollut ongelmissa kinosten takia tänä aikana.

Samalla pelastuslaitos muistuttaa, että runsas lumentulo voi aiheuttaa haittaa myös kevyille rakennuksille.

Pelastuslaitos kutsuttiin apuun, kun Järvenpään Vanerikujalla kuplahallin katto oli lumesta notkollaan.

Myös Nurmijärven Jalkapalloseuran kuplahalli kärsi runsaasta lumentulosta, mutta NJS:n tiistaisen tiedotuksen mukaan hallin päältä saatiin talkoilla lumet pois kriittisistä paikoista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut