Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijat vinkkaavat: Täällä ovat Nurmijärven parhaat pulkkamäet

Talvi: Nurmijärven Uutisten lukijat vinkkaavat, missä laskevat mäkeä.

Nurmijärvellä on päästy nauttimaan kauniista, ja myös kylmästä, talvisäästä, joka jatkuu ennusteiden mukaan ensi viikollakin.

Maahan satanut lumi on houkutellut etenkin lapsiperheet kaivamaan pulkat, liukurit tai rattikelkat ulos varastoista ja suuntaamaan pulkkamäkeen. Mutta missä ovat Nurmijärven parhaat pulkkamäet? Nurmijärven Uutiset kysyi asiaa lukijoilta ja sai useita vinkkejä eri puolilta kuntaa.

Selvästi eniten pulkkamäkivinkkejä tuli Klaukkalasta.

Lukijat kehuvat etenkin Isoniitun koulun mäkeä ja Klaukkalan vesitornin mäkeä. Molemmat paikat houkuttelevat pulkkailijoita päivästä toiseen.

Isoniitun koulun mäki on kuitenkin sen verran iso ja vauhti kova, että siellä tulee kiinnittää erityistä huomiota turvallisesti laskemiseen. Koululaisille on sattunut mäessä pari onnettomuutta takavuosina, minkä vuoksi Isoniitun koulu ei käytä enää mäkeä liikuntatunneilla.

Vesitorninmäkeä, jonne kuljetaan Purotien tai Metsätien kautta, lukijat kuvaavat pitkäksi.

– Siinä saa hulppean lasku pellolle Haikalan suuntaan – kunhan huomioi, että vauhti voi nousta aikalailla, Nurmijärven Uutisille vinkataan.

Klaukkalan Tornimäestä eturinteen kumpujen päältä löytyy pulkkamäki pienemmille laskijoille. Lisäksi yksi lukija vinkkaa mäestä Viirinpellolla, jonne kuljetaan Tokmannin takaa Palomäentien päästä vasemmalle.

Hieman pienempiä mäenlaskuun soveltuvia paikkoja löytyy lukijoiden mukaan myös muun muassa Klaukkalasta Vakomäen päiväkodin pihasta, Haikalan päiväkodin pihasta, Haikalan leikkipuistosta, Haikalan koulun lähiliikuntapaikan luota ja Harjulan ns. teletappikukkuloilta (kulku Välttikujan päästä).

Teletappikukkuloilta löytyy yhden lukijan mukaan iloa pienille, mutta myös alakoulun yläluokkalaisille, kun vähän vaihtelee laskusuuntaa.

Koulujen tai päiväkotien pihoilla pulkkaillessa tulee kuitenkin muistaa, ettei niihin ole ulkopuolisten suotavaa mennä koulu- tai päiväkotipäivän aikana.

Rajamäen osalta lukijat kertovat, että turvallisia ja suositeltavia isompia mäkiä ei juurikaan ole tiedossa. Moni mäki nimittäin päätyy ajoradalle, minkä takia sitä ei voi suositella. Osassa mäistä on myös puita esteenä.

Lukijat kuitenkin vinkkaavat, että Rajamäen kirkon vieressä Patruunantien varressa on pulkkailuun soveltuva mäki. Mäessä laskusuunnan tulee olla kentälle päin, ei autotielle.

Myös Rajamäen liikuntapuistossa on yhden lukijan mukaan tekonurmen ja kaukalon välissä kumpu, joka soveltuu pulkkailuun.

Aikaisempina talvina pulkkailu on onnistunut myös Sääksin suunnalla.

Kirkonkylässä lukijat suosittelevat etenkin Jukolantien varressa sijaitsevan Jousimäen leikkikentän mäkeä.

Kyseistä mäkeä, joka laskee varsinaisesta puistosta poispäin, kehutaan kivaksi mäeksi siitä syystä, että sen sivussa menee usein vähän helpompilaskuinen mäki pikkuisille laskijoille ja mäen keskellä isommille laskijoille pitkä mäki pomppuineen.

Myös Kirkonkylän Maaniitun koulun takana sijaitsee pieni ja loivahko mäki, joka houkuttelee usein laskijoita. Kokonsa puolesta mäki soveltuu parhaiten perheen pienimmille.

Lisäksi lukijat vinkkaavat Väinöläntiellä sijaitsevan Maaniitun leikkipuiston kukkulasta, josta moni on innostunut laskemaan pulkalla. Kukkula on pienehkö, mutta korkea, joten sieltä saa hyvät vauhdit, kunhan muistaa olla varovainen.

Lisäksi Lukkarin koulun kentällä, Punamullantien puolella, onnistuu yhden lukijan mukaan pienimuotoinen mäenlasku.

Myös esimerkiksi Uotilan koulun takapihalla on iso mäki, joka soveltuu mäenlaskuun ja on suosittu alueella asuvien lasten keskuudessa. Mäki laskee luistelukentän suuntaan.

Yksi lukija vinkkaa myös Röykän koulun takana olevan kentän pulkkamäistä.

– Metsäisen harjun päältä pääsee laskemaan kenttätasanteelle niin aikuiset kuin lapset. Näissä mäissä on näkynyt myös pienempiä laskijoita joko vanhempien kyydissä tai siten, että pienimmät laskevat puolivälistä mäkeä, lukija vinkkaa.

Pulkkamäkeen lähtijän on aina syytä muistaa noudattaa varovaisuutta. Lisäksi mäkeä valitessa tulee kiinnittää huomiota ainakin siihen, ettei mäki johda ajotielle tai muuhun vaaralliseen paikkaan tai että mäessä ei ole esteitä, kuten puita, joihin voi törmätä.

Puuttuuko listalta hyväksihavaitsemasi pulkkamäki Nurmijärven alueelta? Kerro siitä meille nurmijarven.uutiset@media.fi, niin päivitämme sen verkkosivuillamme julkaistavaan juttuun.