Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennakkoäänestyspaikat muuttumassa osittain Nurmijärvellä – keskusvaalilautakunta esittää neljää eri paikkaa

Kuntavaalien ennakkoäänestyspaikat muuttuvat osittain Nurmijärvellä.

Tiistaina kokoontunut Nurmijärven kunnan keskusvaalilautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kuntavaalien yleisiksi ennakkoäänestyspaikoiksi määrätään Heikkarin palvelutalo Kirkonkylässä, Nurmijärven seurakunnan Artturi-sali ensisijaisena vaihtoehtona Rajamäellä ja toissijaisena vaihtoehtona Työtehoseuran tilat Rajamäellä, Tello-sali Klaukkalan kirjaston alakerrassa sekä Monikko-sali Klaukkalassa.

Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat säilyvät ennallaan.

Laitosäänestyspaikoiksi määrätään keskusvaalilautakunnan esityksen mukaan Kiljavan sairaala, terveyskeskuksen osastot ja pitkäaikaisosastot sekä seuraavat ympärivuorokautiset asumispalveluyksiköt: Aapo, Aleksiina, Venla, Nurmilintu, Kissankellon ja Heikkarin ryhmäkodit, Pengerkosken hoitokoti sekä Rajamäen Attendo.

Kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina 18. tammikuuta kokouksessaan.

Aiemmin ennakkoäänestypaikat ovat sijainneet Nurmijärven pääkirjastossa ja Rajamäen kirjastossa, mutta nyt ne siis ovat vaihtumassa.

Nurmijärven kunnan lakimies, keskusvaalilautakunnan sihteeri Sari Forrström kertoo, että muutoksen taustalla ovat pitkälti koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset ja vaatimukset tilojen väljyyttä koskien.

– Vaikka vielä ei ole tiedossa, millaisia rajoituksia kuntavaalien aikana on, niin olemme hakeneet väljempiä tiloja, hän selventää.

Lisäksi tilojen kohdalla on huomioitu myös esteettömyyttä koskevat vaatimukset. Ohjeiden mukaan äänestyspaikkojen tulee olla muun muassa esteettömiä ja vammaisten käyttämille kulkuvälineille on pyrittävä varaamaan pysäköintitilaa äänestyspaikan välittömässä läheisyydessä.

Kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 18. huhtikuuta 2021. Ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa 7.–13.4. 1 ja ulkomailla 7.–10.4.