Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan Kirkonkylän paikallisyhdistys: Kotihoito kunnalle 75 prosenttia edullisempaa kuin päivähoito

Keskustan Kirkonkylän paikallisyhdistys kannattaa kotihoidontuen kuntalisän maksamista, kerrotaan paikallisyhdistyksen syyskokouksestaan antamassa tiedotteessa.

– Nurmijärvellä on kehitetty pitkäjänteisesti avoimia varhaiskasvatuspalveluja tukemaan kodeissa tehtävää tärkeää kasvatus- ja hoivatyötä. Kotihoidontuen kuntalisä on oleellinen osa tätä järjestelmää, joka tarjoaa mahdollisuuden valita perheiden tarpeisiin sopivin hoitomuoto, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteessa todetaan myös, että tällä hetkellä 60 prosenttia alle 3-vuotiaista hoidetaan Nurmijärvellä kotona. Lisäksi keskimäärin joka toisessa kotihoidontukea saavassa perheessä on toinen päivähoitoikäinen sisarus, joka on myös kotihoidossa.

– Kotihoidontuella ja kuntalisällä tuettuna kahden lapsen kotihoito maksaa noin neljänneksen siitä, mitä näiden lasten päivähoito maksaisi. Kotihoito on siis kunnalle 75 prosenttia edullisempaa kuin päivähoito. Nuuka-ohjelman säästöt jäävät saavuttamatta, jos perheet tulkitsevat kuntalisäleikkaukset kannustuksena siirtää lapset päiväkotiin, tiedotteessa sanotaan.

Keskustan Nurmijärven Kirkonkylän paikallisyhdistys päätti syyskokouksessaan myös henkilövalinnoista vuodelle 2021. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Kallepekka Toivonen ja varapuheenjohtajana Erkki Kaasalainen. Muina johtokunnan jäseninä jatkavat Virpi Korhonen, Ville Åberg ja Elias Tölli.