Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Prolla tiistaina tuplapanos – Ina Leminen taas pelikunnossa

SB-Pro pelaa tiistaina liigaa kotonaan runsaan neljän viikon tauon jälkeen, kun takavuosina nurmijärveläisten kanssa pitkään lähes kahdestaan naisten salibandyvaltikkaa hallussaan pitänyt tamperelainen Classic saapuu Klaukkalaan.

Classic on jo pari vuotta sitten liukunut sijoille ”ynnä muut”, mutta tällä kaudella SB-Pron suoritusvarmuudessakaan ei enää ole ollut kehumista. Kesken liigan joulutauon, kaksi viikkoa sitten, SB-Pro pelasi marraskuulta siirretyn vieraspelin EräViikinkejä vastaan ja hävisi 5–4. Se oli SB-Prolle jo kauden seitsemäs tappio. Niistä viisi on tullut vieraskentillä.

Viime vuosina SB-Pro on hävinnyt runkosarjassa korkeintaan neljä peliä. Kaudella 2009–10 se hävisi 22:sta runkosarjaottelustaan peräti yhdeksän, sijoittui runkosarjassa kuudenneksi, mutta otti lopulta hopeaa. Siitä käynnistyikin toistaiseksi katkeamaton mitaliputki (3 kultaa, 4 hopeaa, 2 pronssia).

– Vaikea lähteä nimeämään yhtä tiettyä syytä huonoon syksyyn. Sarjan tasaisuus tietysti tekee mielelle kepposia, kun ei enää ole ”läpikävelypelejä”. Totta kai koronakin vaikuttaa. Elämme koko ajan epävarmuudessa ja pelaamme tyhjille katsomoille. Kaikki sitten kertaantuu, toteaa SB-Pron puolustuksen tukipilari, maajoukkueen portteja kolkutteleva Ina Leminen.

Viime kausi oli 24-vuotiaan puolustajan rikkonaisen uran toistaiseksi paras. Mennyt syyskausi valitettavasti noudatti taas aiempien kausien linjaa. Ensin vaivasivat vanhat vammat.

– Maajoukkueella piti olla tapahtumia. Sen vuoksi vähän ennakoitiin, ja olin alkukaudella muutamasta pelistä pois, Leminen kertoo.

– Maajoukkuetapahtumat sitten peruuntuivat, ja kun marraskuun alussa kotipelissä Porvoon Salibandyseuraa vastaan pelasin pitkästä aikaa, loukkasin heti pahasti kyynärpääni.

Sen jäljiltä Leminen palasi kehiin tammikuun 2. päivänä EräViikinkejä vastaan. Se oli hänelle vasta kauden seitsemäs peli.

– Ihan hyvin meni lähtökohdat huomioon ottaen. Siinä pelissä minun piti vasta vain haistella fiilistä, mutta Anu Raatevaaran loukkaantuminen muutti suunnitelmat, Leminen kertoo.

Nyt lauantaina SB-Pro kohtaa Turun Palloseuran vieraskentällä. Tiistaina Arkadia-hallissa SB-Pron ja tamperelaisen Classicin kohtaamisessa on tuplapanokset. Kyseessä on liigaottelun lisäksi Suomen cupin välierä. Voittaja pelaa 20. helmikuuta Riihimäellä pelattavassa finaalissa sinne jo paikkansa varmistaneen turkulaisen FBC Loiston vastustajana.

Pelaaja ei taistelun tuoksinassa ehdi miettiä, mitä kaikkea voitto tuo tullessaan tai tappio vie mennessään.

– Mutta toki siinä on tuplapaineet. Toisaalta tuollaisen pelin voittaminen on tuplasti siistimpää ja häviäminen kahta karvaampaa, Leminen sanoo.

– Normaalia enemmän henkistä kanttia vaaditaan. Tietysti jokaiseen yksittäiseen runkosarjapeliinkin pitäisi suhtautua aivan samalla tavalla. Sama voitontahto pitää löytyä joka otteluun.

Kevään ratkaiseviin koitoksiin Leminen suhtautuu erittäin luottavaisesti.

– Parannamme omaa peliämme. Se joko riittää tai ei. Ei siinä sen kummempaa. Paniikkinappulaa ei missään nimessä kannata painaa tai alkaa puristaa mailaa, Leminen korostaa.

– Urheilun hienous on siinä, ettei kaikki ole etukäteen käsikirjoitettua.

Arkadia-hallissa tiistaina 19.1. kello 18.30 F-liigan ottelu SB-Pro - Classic, joka on samalla Suomen cupin välierä. Otteluun ei oteta yleisöä.