Alkoholin suurkulutus lisääntynyt – mielenterveys- ja päihdepalvelujen ajanvarausajoille jopa 8 viikon jono Nurmijärvellä

Keusotessa mielenterveys- ja päihdepalvelujen ajanvarausajoille odotusajat ovat pidentyneet jopa kahteen kuukauteen. Arkisto/Lotta Åberg

Anne Kanerva

Osalla suurkuluttajista alkoholinkäyttö on lisääntynyt entisestään koronan, etätöiden ja sosiaalisen elämän niukentumisen vuoksi.

– Osa alkoholinkäytöstä on siirtynyt ravintoloista kotiin. Päihdeongelman vaikutukset työhön ja ihmissuhteisiin saattavat olla aiempaa dramaattisempia, arvioi mielenterveys- ja päihdepalveluiden esimies Marko Poikolainen Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymästä.

Päihdeongelmista kärsivien kynnys hakeutua asianmukaisten palveluiden pariin on samalla kasvanut.

– Se saattaa ennakoida sitä, että koronan väistyessä kasautunut palvelutarve alkaa purkautumaan.

Keusoten mielenterveys- ja päihdepalveluissa vastaanottokäynnit ja puhelut ovat koronavuonna vähentyneet.

– Käyntimäärien laskua selittänee matalan kynnyksen ajanvarauksettomien palveluiden sulut. Valtaosa asiakkaistamme on sopeutunut melko hyvin siihen, että tarjoamme tälläkin hetkellä palvelumme pääosin puhelin- ja videoyhteyksin, Poikolainen kertoo.

Keusotessa mielenterveys- ja päihdepalvelujen ajanvarausajoille odotusajat ovat pidentyneet.

– Ennen korona-aikaa ajanvarausajoille pääsi yleensä 1–3 viikon sisällä. Nyt jonotusaika saattaa olla jopa 8 viikkoa. Tämä tilanne on Nurmijärvellä ja Mäntsälässä.

Poikolaisen mukaan asiakkaille suositellaan matalan kynnyksen ajanvarauksettomia aikoja ja 24H-nettipalvelua.Matalan kynnyksen vastaanotot ovat Hyvinkään H-sairaalassa arkisin kello 8–11 ja Järvenpään Justissa arkisin kello 12–15.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut