Keusoten tilanne sunnuntaina: Kolme uutta tartuntaa Nurmijärveltä ja kaksi Tuusulasta – näin rokotukset etenevät seuraavaksi

Anne Koski

Keusoten alueella todettiin sunnuntaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista kolme oli Nurmijärveltä ja kaksi Tuusulasta. Tartuntojen lähteitä ovat lähipiiri, työpaikka, ulkomaanmatka ja ei jäljitettävissä. Tartuntojen kokonaismäärä on Keusoten alueella 1 273. Karanteeniin on asetettuna 201 Keusoten alueen asukasta.

Lisäksi Keusotesta kerrotaan, että viikolla 2 käynnistyi sote-työntekijöiden koronavirusrokotukset. Ensimmäisenä rokotettiin sote-henkilökunnasta koronapotilaita hoitavat työntekijät, sairaankuljetuksen henkilöstö ja koronanäytteenottajat. Loppuviikosta päästiin aloittamaan myös ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja työntekijöiden rokotukset. Rokotuksia annettiin viikon aikana noin 800.

Rokotusten laajamittaista käynnistämistä hidastaa rokotteiden saatavuus. Mahdollisimman pian käynnistetään kuitenkin 80 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ikäihmisten ja samassa taloudessa asuvien omaishoitajien rokotukset. Kun rokotteita saadaan lisää, aloitetaan muiden riskiryhmien ja väestön laajempi rokottaminen.

Rokotusten ajanvarausta varten tullaan avaamaan sekä puhelinpalvelu että sähköinen asiointipalvelu. Mikäli omainen haluaa hoitaa ikääntyneen ajanvarauksen sähköisesti, on hyvä tehdä puolesta asiointi -sopimus jo ennakkoon. Ajanvaraus ei ole vielä avoinna.

Kun rokotukset käynnistyvät laajamittaisesti, rokotuspisteitä avataan joka kuntaan. Rokotussuunnitelman ja rokotusten käynnistymisestä kerrotaan tarkemmin osoitteessa www.keski-uudenmaansote.fi/koronarokotukset.

Keravan uusimmat luvut ovat perjantailta. Silloin todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä oli 305.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut