Wanhojen tanssit ja penkkarit siirtyvät lukukauden loppuun – vaihtoehtoiset toteutustavat nyt pohdinnassa

Arkadia-hallissa ei helmikuussa vielä laiteta jalalla koreasti viime vuoden tapaan, vaan wanhojen tanssit siirtyvät näillä näkymin toukokuulle. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärven lukioissa ei nähdä helmikuussa perinteistä ”vallan vaihtoa”, jossa abiturientit lähtevät ensin penkkareiden siivittämänä lukulomalle ja toisen vuosikurssin wanhat juhlivat seuraavana päivänä tanssien muodossa.

Koska Keusote ilmoitti viime viikon lopussa suosittelevansa sekä penkkareiden että wanhojen tanssien siirtoa myöhemmälle keväälle koronatilanteen vuoksi, ovat niin Nurmijärven lukio kuin Arkadian yhteislyseo päättäneet siirtää penkkarit ja wanhat myöhemmälle keväälle.

Arkadian yhteislyseon rehtorin Akseli Salmen mukaan heillä wanhojen tanssit on tämän hetken suunnitelman mukaan tarkoitus järjestää keskiviikkona 12.5. Arkadia-hallissa.

– Jos korona-tilanne ei muuta suunnitelmia, harjoitukset toteutetaan pääsoin neljännessä ja osin viidennessä jaksossa. Moni asia on edelleen itse tanssiaispäivänkin osalta epävarma, kuten se voidaanko tansseihin ottaa toukokuussakaan yleisöä, Salmi kuvaa.

Salmi kertoo Arkadian vielä keskustelevan abiturienttien kanssa penkkareiden mahdollisesta ajankohdasta ja toteutusmuodosta. Se on selvää, että penkkareita ei voida järjestää totuttuun tapaan totuttuna aikana.

– Yhtenä ajankohtana voisi esimerkiksi olla kirjoitusten päättymisen jälkeen pidettävä tilaisuus. Kuten vanhojen tanssienkin suhteen myös penkkareiden toteutukseen myöhäisempänäkin ajankohtana liittyy isoja epävarmuustekijöitä.

– Uskoisin kuitenkin että ainakin wanhojen tanssien kohdalla tanssien järjestäminen ylipäätään on tärkeämpää kuin niiden ajankohta.

Nurmijärven lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilon mukaan heillä ei ole tiedossa tarkkaa päivää, milloin wanhojen tanssit tai penkkarit olisi tarkoitus pitää.

Hänen mukaansa lukiossa pohditaan myös eri toteutusvaihtoja hyödyntäen etäyhteyksiä ja ulkotiloja tarvittaessa.

– Opiskelijat ovat suhtautuneet tilanteeseen hyvin rakentavasti ja pohtineet myös vaihtoehtoisten toteutustapojen mahdollisuuksia.

– Opiskelijoille läheisten ja muiden opiskelijoiden läsnäolo vanhojentanssien lopputapahtumassa on koettu hyvin tärkeäksi yhteisöllisyyden näkökulmasta, mutta huomioiden koronatilanteen tämä on hyvin haastavaa kokonaisuudessaan huomioiden mahdolliset kokoontumisrajoitukset, Handolin-Kiilo sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut