Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Epäsiisti ympäristö lisää vandalismia

Nurmijärven kunnan talouden tilanne on haasteellinen. Edelliset vuodet ovat toteutuneet merkittävän alijäämäisinä ja kunnan velkaantuminen on ollut viimeisen 10 vuoden aikana voimakasta. Nurmijärvelle on nyt tulossa NUUKA- ohjelma.

Kun olen nyt harrastanut roskien keräilyä kolme vuotta, niin olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka paljon paikkoja Nurmijärvellä säännöllisesti rikotaan ja sotketaan. Esimerkkinä Maaniitun koulun uusittu piha, jossa lähes välittömästi hajotettiin roskiksia. Myös Rajamäen skeittipuisto ja puiston ympäristö on aina epäsiisti, vaikka alueella on hyvät roskikset. Tähän vandalismiin pitäisi puuttua. Kannattaa investoida myös kunnollisiin roskiksiin, joita ei saa potkimalla hajalle.

Me kaikki maksamme veroina näitä toistuvasti epäsiistejä ja rikottuja kohteita.

Olen myös huomannut, että ihmiset dumppaavat omia roskiaan kunnan roskiksiin, eivätkä viitsi kierrättää tai viedä jätteittään itse jäteasemalle. Kunta maksaa aivan turhaa jätemaksuja ihmisten saamattomuudesta ja laiskuudesta. Ehkä kunnan kannattaisi käydä kaikki roskiksena läpi ja arvioida, onko niille ylipäätään tarvetta.

Rikkinäisten ikkunoiden teorian mukaan epäsiisti ympäristö lisää vandalismia ja epäsosiaalista käytöstä. Tuleekin halvemmaksi valvoa kuntalaisen toimintaa ja pitää paikat siistinä, kuin jatkuvasti korjata jälkiä. Jokaisella kuntalaisella on myös vastuu pitää kunnan viihtyvyydestä ja yhteisestä omaisuudesta huolta.