Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllykoskelle ja Boffinkoskelle haussa pitkä kalastuskielto – ulottuisi vuoteen 2030 asti

Kalastus: Kirkonkylän ja Palojoen yhteisten vesialueiden osakaskunnat hakevat ely-keskukselta kieltoa onkimiselle, pilkkimiselle ja viehekalastukselle Myllykoskelle ja Boffinkoskelle.

Nurmijärven Kirkonkylän ja Palojoen yhteisten vesialueiden osakaskunnat ovat pyytäneet, että Varsinais-Suomen ely-keskus kieltäisi pitkäksi ajaksi kalastuslain seitsemännessä pykälässä tarkoitetun onkimisen, pilkkimisen ja viehekalastuksen Nurmijärvellä Kirkonkylässä sijaitsevalla Myllykoskella ja Palojoen Boffinkoskella.

Osakaskuntien joulukuussa jättämässä hakemuksessa haetaan kieltoa, joka alkaisi jo tammikuusta 2021 ja kestäisi joulukuuhun 2030 asti eli kymmenen vuotta.

Lisäksi osakaskunnat hakevat istutuslupaa kirjolohelle. Osakaskuntien mukaan aikomuksena olisi istuttaa kirjolohta yhteensä noin 1500 kiloa vuodessa.

Asiaan liittyvä kuulutus on nähtävillä Varsinais-Suomen ely-keskuksen sivuilla 28. tammikuuta 2021 asti (ely-keskus.fi/kuulutukset).

Niille, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea, voivat jättää muistutuksia koskien kiellon asettamista. Muilla kuin asianosaisilla on mahdollisuus ilmaista mielipiteensä asiasta. Muistutukset ja mielipiteet on toimitettava viimeistään 28. tammikuuta 2021 ensisijaisesti sähköisesti osoitteella kirjaamo.varsinais-suomi@ely-keskus.fi tai postitse ely-keskuksen Turun toimipaikkaan osoitteella PL 236, 20101 Turku. Viitteeksi on laitettava asian diaarinumero VARELY/1981/5710/2020.

Kalastuslain seitsemännen pykälän mukaan jokaisella on oikeus veloituksetta esimerkiksi onkia ja pilkkiä. Edelleen jokaisella kalastonhoitomaksun suorittaneella sekä jokaisella alle 18-vuotiaalla ja 65 vuotta täyttäneellä on oikeus harjoittaa viehekalastusta.

Osakaskunnat perustelevat yleiskalastusoikeuksien rajoittamista hakemuksessaan kalakannan turvaamisella, käyttö- ja hoitosuunnitelman tavoitteiden tai kalakannan tavanomaista tehokkaamman hoidon tulosten turvaamisella sekä toistuvan tai jatkuvan kalojen kutualueisiin kohdistuvan häirinnän estämisellä.

Aiemmin viime vuonna Nukarin ja Raalan yhteisten vesialueiden osakaskunnat ovat pyytäneet, että Varsinais-Suomen ely-keskus kieltäisi pitkäksi ajaksi kalastuslain seitsemännessä pykälässä tarkoitetun onkimisen, pilkkimisen ja viehekalastuksen Nurmijärvellä sijaitsevalla Nukarin koskialueella.

Myös nämä osakaskunnat hakivat kieltoa, joka päättyisi vuoden 2030 lopussa.