Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta suunnittelee maa-alueiden lunastusta Klaukkalantien varrelta – lautakunta päättää tiistaina

Nurmijärven kunnan tekninen johtaja Jouko Lehtonen esittää asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnalle, että kunta hakisi lunastustoimitusta ja ennakkohaltuunottooikeutta asemakaavan mukaiseen katualueeseen osittain kuuluvien maa-alueiden lunastamiseksi kunnalle Klaukkalantieltä Kirkkotien ja kehätien väliseltä osuudelta. Paikalle aiotaan rakentaa jalankulku- ja pyörätie.

– Asemakaavan mukainen katualue siltä osin kuin sitä tarvitaan jalankulku- ja pyörätien rakentamista varten, tulee saada kunnan omistukseen, Lehtosen valmistelemassa esittelytekstissä todetaan.

Esittelytekstin mukaan kunta ei saa maa-alueita haltuunsa maankäyttö- ja rakennuslain 94 pykälän mukaisesti yleisen alueen lohkomisella, koska yksityisessä omistuksessa olevat katualueen osat eivät ole olleet katualuetta ensimmäisessä asemakaavassa.

– Jalankulku- ja pyörätien rakentamisen kiireellisen aikataulun takia, maa-alueiden hankintaa kunnalle ei ole tarkoituksenmukaista toteuttaa vapaaehtoisilla kaupoilla, koska kyseessä on maa-alueita useista kiinteistöistä, lautakunnalle perustellaan.

Kunnan mukaan katualueelle on tarkoitus päästä rakentamaan kiireellisesti tämän vuoden aikana.

– Näin ollen ennakkohaltuunottoa on syytä hakea, kun lunastettavat maa-alueet halutaan saada pikaisesti kunnan hallintaan.

Lautakunta käsittelee asiaa tiistain kokouksessaan.