Kunta suunnittelee maa-alueiden lunastusta Klaukkalantien varrelta – lautakunta päättää tiistaina

Kuvituskuva. Riikka Laine
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven kunnan tekninen johtaja Jouko Lehtonen esittää asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnalle, että kunta hakisi lunastustoimitusta ja ennakkohaltuunottooikeutta asemakaavan mukaiseen katualueeseen osittain kuuluvien maa-alueiden lunastamiseksi kunnalle Klaukkalantieltä Kirkkotien ja kehätien väliseltä osuudelta. Paikalle aiotaan rakentaa jalankulku- ja pyörätie.

– Asemakaavan mukainen katualue siltä osin kuin sitä tarvitaan jalankulku- ja pyörätien rakentamista varten, tulee saada kunnan omistukseen, Lehtosen valmistelemassa esittelytekstissä todetaan.

Esittelytekstin mukaan kunta ei saa maa-alueita haltuunsa maankäyttö- ja rakennuslain 94 pykälän mukaisesti yleisen alueen lohkomisella, koska yksityisessä omistuksessa olevat katualueen osat eivät ole olleet katualuetta ensimmäisessä asemakaavassa.

– Jalankulku- ja pyörätien rakentamisen kiireellisen aikataulun takia, maa-alueiden hankintaa kunnalle ei ole tarkoituksenmukaista toteuttaa vapaaehtoisilla kaupoilla, koska kyseessä on maa-alueita useista kiinteistöistä, lautakunnalle perustellaan.

Kunnan mukaan katualueelle on tarkoitus päästä rakentamaan kiireellisesti tämän vuoden aikana.

– Näin ollen ennakkohaltuunottoa on syytä hakea, kun lunastettavat maa-alueet halutaan saada pikaisesti kunnan hallintaan.

Lautakunta käsittelee asiaa tiistain kokouksessaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut