Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruth Olanrewaju toteutti unelmansa – Klaukkalassa sijaitsevasta kaupasta aineksia Afrikan ja Aasian herkkuihin

Ajatus afrikkalaisia ja aasialaisia elintarvikkeita myyvästä kaupasta kyti nigerialaissyntyisen Ruth Olanrewajun mielessä pitkään. Kun perhe muutti viime kesänä Helsingistä Nurmijärvelle, ajankohta oman yrityksen aloittamiselle tuntui sopivalta.

Näin sai alkunsa Ruth African Grocery Store, joka aloitti joulukuun alussa toimintansa Klaukkalan Kauppakeitaalla (Viirintie 3).

Kaupan pakasteesta löytyy sekä kalaa, kanaa että eksoottisempiakin lihoja kuten vuohenlihaa sekä lehmän ihoa ja -mahaa. Hyllyissä on valikoima erilaisia riisejä, nuudeleita, kastikkeita ja mausteita.

Tarjolla on myös tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, muun muassa keittobanaania, sekä maitojauhetta ja kaakaota. Osa tarjolla olevista tuotteista sopii Oleanrewajun mukaan erityisesti diabeetikoille.

Suurin osa Ruth African Grocery Storen asiakkaista on kauppiaan mukaan ollut toistaiseksi maahanmuuttajataustaisia, mutta jokunen kantasuomalainenkin on käynyt tutustumassa kaupan valikoimiin.

– Kanaa riisin ja tomaattikastikkeen kanssa, Olanrewaju vinkkaa nigerialaisista herkkuruoista kysyttäessä.

Ruth Olanrewaju työskentelee kaupassaan yksin, ja työpäivät ovat ainakin nyt yrityksen alkuvaiheessa pitkiä. Ostoksilleen voi silti saada kotiinkuljetuksen.

Ruth Olanrewaju muutti Nigeriasta Suomeen ja asettui Helsinkiin seitsemän vuotta sitten.

– Helsinki on mukava mutta kiireinen kaupunki. Halusimme rauhalliseen paikkaan, jossa voimme kasvattaa lapsiamme. Klaukkala on meille sellainen paikka, ja klaukkalalaiset ovat ottaneet meidät hyvin vastaan, Ruth Olanrewaju sanoo.

Päivitetty klo 21.10: Lisätty osoitetieto.