Hautaustoimisto uudella konseptilla – Klaukkalassa toimiva Kajo tapaa asiakkaita heidän omissa kodeissaan

Hautaustoimisto Kajon nimi muodostuu yrittäjäpariskunta Kaisa ja Jori Pitkälän etunimistä. Yhteistä ei ole vain yrityksen nimi vaan sen koko toiminta. Taina Joutsen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Kun Hautaustoimisto Kajo aloitti toimintansa Klaukkalassa 2018, kunnan suurimmassa taajamassa ei ollut alan yrittäjää. Hautaustoimisto Kajo on Klaukkalan ainoa hautaustoimisto.

Yrittäjäpariskunta Kaisa ja Jori Pitkälän tie alalle poikkeaa perinteisestä siinä, että yleensä hautaustoimistot siirtyvät sukupolvelta toiselle. Pitkälät sen sijaan vain päättivät perustaa oman hautaustoimiston.

– Olen toiminut aiemmin sekä julkisella- että yksityisellä sektorilla. Isäni on pappi, hänen työnsä kautta hautajaiset ovat tulleet tutuiksi ja olen osallistunut myös iäkkäiden sukulaisteni hautajaisiin. Aloin miettimään, minkälaista palvelua siinä yhteydessä saimme ja pystyisinkö tekemään asiat toisella tavalla. Usean vuoden pohdinnan jälkeen sille tuli oikea aika, Jori Pitkälä kertoo.

Kaisa Pitkälä kokee työn erittäin merkityksellisenä, sillä omakohtaiset kokemukset kuolemasta ovat tuoneet surun lähelle. Hän on kokenut pikkusiskon ja monen hyvin läheisen ihmisen kuoleman.

Kaisa Pitkälä on työskennellyt pitkään sisustuksen parissa ja hänellä on myös graafikon koulutus.

Kajon toimintamalli ei ole perinteinen. Yrityksellä on kotitoimisto, mutta suurimaksi osaksi asiakkaita tavataan heidän kodeissaan.

– Tällainen järjestely mahdollistaa meille laajemman toiminta-alueen ja laajemmat aukioloajat. Me tulemme paikkaan, jossa asiakkaan on hyvä olla. Meille on tärkeää, että sureva saa hoitaa isoja ja merkittäviä asioita lämpimässä ympäristössä, Jori Pitkälä kertoo.

Hautaustoimisto Kajon kautta on mahdollista saada kaikki ne palvelut, joita kuolemantapauksen yhteydessä tarvitaan. Saatavilla on myös musiikkia ja valokuvausta. Palveluun kuuluvat lisäksi hautajaisohjelmien ja -kutsujen sekä kuolinilmoitusten laatiminen, kukat ja somistukset. Kaisa Pitkälä on suunnitellut oman adressimalliston.

Pariskunnan työnjako on selkeä. Jori Pitkälä huolehtii vainajan kuljetuksesta, pukemisesta sekä arkkuun laitosta. Hän tekee myös perunkirjoitukset ja perinnönjaot.

Kaisa Pitkälä vastaa kukista, markkinoinnista sekä hautajaisten ja muistotilaisuuksien visuaalisesta ilmeestä.

– Molempien luontaiset taidot vievät yritystä yhdessä eteenpäin. Jori on enemmän toimija, minä kokija, Kaisa Pitkälä kertoo.

Hän korostaa omien kokemusten kautta ympäristön ja kauneuden merkitystä surutyössä. Yksilöllisyys, vainajan ja läheisten toiveet ovat aina tärkeässä roolissa.

Työssään Kaisa Pitkälä kuuntelee asiakasta ja haluaa tehdä tilaisuudesta toivotun mukaisen. Tärkeää on myös rauhallisuus ja arvokkuus sekä asiakkaan aito, ihmisläheinen kohtaaminen.

– Olen herkällä ja nöyrällä mielellä. Sanat ovat noissa tilanteissa vähissä, mutta toivon että pystyn auttamaan surussa omalla osaamisellani.

Lisätiedot: www.hautaustoimistokajo.com

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut