Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote ratkoo uuden puhelinjärjestelmän ongelmia – takaisinsoitoissa ollut viiveitä

Keusotessa on ratkottu kesällä käyttöönotetussa uudessa puhelinjärjestelmässä ilmenneitä ongelmia.

Sdp:n valtuustoryhmä jätti lokakuun yhtymävaltuustossa kirjallisen kysymyksen hallitukselle Keusoten omien ja ostopalveluiden valvonnasta ja laaduntarkkailusta sekä hoitoon pääsyn yhdenvertaisuudesta.

Kysymykseen laadittu vastaus käsiteltiin yhtymähallituksessa.

Vastauksen mukaan puhelinjärjestelmän käyttöönoton jälkeen esiintyi puhelujen ohjaukseen ja rekisteröintiin liittyneitä teknisiä ongelmia, joita on syksyn aikana ratkottu.

– Korona-aikaisten yhteydenottojen ruuhkahuippujen aikana ja eri terveysasemien vastaanottotoiminnan muutosvaiheissa on esiintynyt viiveitä takaisinsoitoissa.

– Merkittäviä viiveitä oli viikoilla 33–35 ja 48–49, vastauksessa todetaan.

Vastauksen mukaan Keusoten puhelinpalvelun henkilöstöresurssin oikein kohdennuksen tukemiseksi valmistellaan parhaillaan palvelutoiminnan suunnittelujärjestelmän käyttöönottoa ja puhelinjärjestelmän seurantaominaisuuksien kehittämistä.

– Yhtenäisen asiakas- ja potilastietojärjestelmien käyttöönoton valmistelu on käynnistetty ja se tulee aikanaan tukemaan alueellista puhelinpalvelutoimintaa, vastauksessa todetaan.

Kirjallisessa kysymyksessä tiedusteltiin lisäksi mm. sitä, miten Keusote varmistaa alueellaan, että uusi hoitajamitoitus täyttyy kaikissa olosuhteissa sekä kuinka usein ostopalveluiden laaduntarkkailuun liittyviä tarkastuksia on tehty Keusoten toiminnan aikana.

Vastauksen mukaan Keusoten omien yksiköiden hoitajamitoitusta on seurattu omavalvonnan keinoin, ja valvonnat on saatu toteutettua ikääntyneiden osalta suunnitelmien mukaisesti.