Kunta tarkistaa kaikkien kiinteistöjensä pihat – näin pyritään estämään Nukarin koululla tapahtuneen onnettomuuden toistuminen

Kuvituskuva. Riikka Laine
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven tilakeskus on aloittanut kaikkien kunnan pihojen tarkastamisen sen varalta, ettei lumikalusto ole aiheuttanut niillä vastaavanlaisia vahinkoja kuin Nukarin koulun pihalla. Nurmijärven kunnan tiedotteen mukaan tarkistaminen aloitettiin välittömästi Nukarin koulun pihalla maanantaiaamuna tapahtuneen onnettomuuden jälkeen.

Nukarin koulun pihalla oli maanantaiaamuna vakava vaaratilanne, kun oppilas tippui lumikasan läpi kaivoon, joka oli jäänyt lumikasan alle.

Pelastuslaitoksen mukaan lumiaura oli siirtänyt betonikannen paikaltaan ja tästä syystä koulun pihassa ollut kaivo oli auki. Lumikasan vuoksi avoinna olevaa kaivoa ei ole voitu havaita.

Opettajat saivat nostettua lapsen kaivosta ennen pelastuslaitoksen tuloa. Nurmijärven kunta pahoittelee tapahtunutta ja kiittää esimerkillisesti toimineita oppilaita ja opetushenkilökuntaa. Asiasta keskustellaan lasten kanssa koulussa ja koulu tarjoaa tukea sitä tarvitseville.

Kunnan tiedotteen mukaan pelastuslaitos on kertonut, että aineksia vakavampaan onnettomuuteen oli. Nukarin koululla kaivojen kannet on tarkastettu aina syksyisin ja muutenkin turvallisuusriskeihin kiinnitetään huomiota pitkin lukuvuotta. Esimerkiksi aikaisemmin löydetyt riskikaivot koulualueen ulkopuolelta on pyynnöstä tukittu.

Kunnan tiedotteen mukaan kaivon alue on nyt eristetty ja koulupäivä on päässyt jatkumaan normaalisti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut