Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro nousi liigakärkeen – hyvä mahdollisuus runkosarjan voittoon

SB-Pro pelasi viime viikolla kolme ottelua kuuden päivän sisään, otti täydet yhdeksän sarjapistettä yhteismaalein 23–6 ja kiilasi naisten salibandyliigan kärkeen.

Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan tulevana lauantaina, ja SB-Pro matkustaa tällä hetkellä kakkosena pisteen perässä olevan SSRA:n vieraaksi Ouluun. Runkosarjavoittoon on vielä mahdollisuus myös kolmantena olevalla Porvoon Salibandyseuralla. Se on pisteen oululaisia perässä mutta pelaa vielä kaksi runkosarjapeliä. SB-Pro, SSRA ja PSS jatkavat joka tapauksessa runkosarjan jälkeen keskenään kolmen parhaan sijoitussarjassa, josta haetaan lopullisia asetelmia pudotuspeleihin.

Tiistain vakuuttavan Classic-voiton (8–2) jälkeen SB-Pro jatkoi lauantaina hienoja kotiesityksiään. Helsinkiläinen EräViikingit kaatui 5–1. Jaana Lirkki ja Anu Raatevaara viimeistelivät kumpikin kahdesti, kapteeni Karoliina Kujala kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria tyhjiin.

Sunnuntaina Tampereella Kooveetä vastaan SB-Pro käynnisti karkelot 3–3-tasatilanteessa toisen erän viimeisellä minuutilla, vei pelin viimeiset 20 ja puoli minuuttia 7–0 ja siis koko ottelun 10–3.

Karoliina Kujalan tehot Tampereella olivat 3+1 ja Jaana Lirkin 1+2. Mirja Hietamäki teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Juulia Kataja on nyt pelannut seitsemässä peräkkäisessä ottelussa täydet minuutit SB-Pron maalilla. Niistä voittoja on kuusi. Kolme viimeisintä peliä on mennyt kahden takaiskumaalin keskiarvolla, mikä lupaa hyvää ratkaisupelejä silmällä pitäen.

– Selkeä ykkösvahdin rooli sopii minulle. On kiva, kun tietää, että valmennus luottaa, Kataja totesi.

– Koko joukkue on puolustanut hyvin. Paljon vetoja jää peittoihin. Ei ole tarvinnut ihmeisiin venyä voittojen eteen. Pelimme on kaiken kaikkiaan koko ajan parantunut, mitä lähemmäs kevättä mennään, tuumi ensimmäistä kauttaan SB-Prossa pelaava Kataja. Lauantaina hän torjui nurin viime kauden seuransa ErVin.

– Ainahan se on kiva näyttää entiselle jengille, missä mennään.

SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander on tietysti ollut tyytyväinen Katajan otteisiin.

– Monestakin asiasta näkee, että Juulian itseluottamus on hyvällä tasolla. Torjuminen on rauhallista. Vastustaja saa joka pelissä pahoja pistohyökkäyksiä. Silloin tarvitaan voittavaa maalivahtia.