Viirin Kierrätys Oy aloitti Klaukkalassa – kierrätyskaupalla tukea vähävaraisille lapsiperheille

Nina Eklund (vas.) ja Marjut Tenkanen perustivat Viirin Kierrätys Oy:n, koska haluavat sen avulla auttaa lapsiperheitä ja edistää ekologisuutta. Taina Joutsen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Klaukkalaan on avattu Viirin Kierrätys Oy -niminen yritys, jonka tuotto käytetään kierrätystoiminnan ylläpitämiseen sekä Nurmijärven vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen. Yläviirissä sijaitsevassa yrityksessä työskentelee myös nuoria aikuisia, jotka tarvitsevat työllistymiseensä tukea.

Yrityksen taustalta löytyvät Marjut Tenkanen ja hänen tyttärensä Nina Eklund. Myös puolisot, lapsenlapset ja lapset ovat apuna.

– Tämä on ekologiseen ajatteluun pohjautuva perheyritys, Marjut Tenkanen kertoo.

Hänen mukaansa ajatus kierrätysputiikin perustamisesta on kypsynyt vuosia.

– Nina on toiminut Nurmijärven jouluavussa jo monta vuotta, ja minä siinä sivussa seurannut kyseistä toimintaa. Toiminnan seuraamisen tuloksena ryhdyimme etsimään liiketilaa.

– Nurmijärvi jouluapu on Facebook-ryhmä, jonka toiminta perustuu lähimmäisen auttamiseen. Meille perheet lähettävät hakemuksia sähköpostilla, soittamalla tai messengerin kautta ja kertovat lyhyesti elämäntilanteestaan, Nina Eklund kertoo.

Korona on lisännyt avun tarvetta etenkin lapsiperheissä.

Nina Eklund

– Ylläpito julkaisee hakemukset ja auttajat kommentoivat suoraan ilmoitukseen kuinka haluavat auttaa. Apu toimitetaan ylläpidolle, josta perheet ne ennen joulua noutavat. Auttajina on sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä, Eklund jatkaa.

Viirin Kierrätys Oy ja jouluapu eivät ole kytköksissä toisiinsa, mutta jouluavun kaltaisen avun tarve on kasvanut Nurmijärvellä vuosi vuodelta.

– Korona on lisännyt avun tarvetta etenkin lapsiperheissä.

Viirin Kierrätys Oy:n liiketila löytyi usean vuoden etsimisen jälkeen, ja yritys pääsi avaamaan ovensa joulukuun puolivälissä. Viime jouluna Viirin Kierrätys auttoi kolmea perhettä. Kahteen lapsiperheeseen toimitettiin vaippoja ja yhteen koiranruokaa.

Viirin Kierrätys Oy ottaa vastaan käyttökelpoista, ehjää kodin irtainta, pieniä huonekaluja, leluja sekä vaatteita. Vastaanotettavista tavaroista/lahjoituksista ei makseta korvausta, eikä yrityksellä ole toistaiseksi noutopalvelua.

Lisätiedot: Yritys löytyy Facebookista nimellä Viirin kierrätys Oy

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut