Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkala saamassa toisen apteekin – sijoittuu uuden S-marketin kiinteistöön

Klaukkala on saamassa tulevaisuudessa toisen apteekin.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean valvontalautakunta myönsi viime vuonna proviisori Anu Viitalalle apteekkiluvan Nurmijärven 4. apteekkiin.

Kyseisen apteekin tulee sijoittua Fimean päätöksen mukaisesti Nurmijärven eteläiselle alueelle.

Viitalan mukaan apteekin perustamiseen liittyvät suunnitelmat ja valmistelut ovat parhaillaan käynnissä.

– Uuden apteekin perustaminen vaatii tietysti monin verroin enemmän työtä verrattuna valmiin apteekin vastaanottamiseen. Ratkaistavia asioita ovat muun muassa liiketila, kalustus, tuotevalikoima ja henkilökunnan rekrytointi, hän kommentoi.

Klaukkalassa perheineen jo 17 vuotta asuneelle Viitalalle toimintaympäristö on kuitenkin tuttu ja mieluisa. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta apteekkialalla, viimeiset 16 vuotta johtavana proviisorina vantaalaisessa apteekissa.

– Asiakaspalvelutyö ja henkilökunnan hyvinvointi ovat aina olleet sydäntä lähellä. Odotankin, että pääsen rakentamaan apteekkia muun muassa näillä teemoilla, hän sanoo.

Lisätietoja uudesta apteekista tiedotetaan lähempänä avajaisajankohtaa. Sen Viitala kuitenkin jo nyt paljastaa, että uusi apteekki tulee sijaitsemaan uudessa S-marketin kiinteistössä Klaukkalassa.

Kyseinen kiinteistö valmistuu tämän hetken arvion mukaan helmikuun 2022 tienoilla eli noin vuoden päästä.

Lääkelain mukaan apteekkiliikettä on ryhdyttävä harjoittamaan vuoden kuluessa siitä, kun apteekkari on saanut lupapäätöksen tiedokseen. Tämä määräaika täyttyy Nurmijärven 4. apteekin osalta vielä tämän vuoden aikana.

Fimean yksikön päällikkö Eeva Leinonen kommentoi kuitenkin jo aiemmin (NU 4.3.2020) että tarvittaessa Fimea voi myöntää tähän vuoden määräaikaan perustelluista syistä pidennystä.