Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppa: Lidlin ja Tokmannin rakentaminen alkanee kesällä.

Nurmijärven Kirkonkylään sijoittuva uusi Lidlin ja Tokmannin yhteismyymälä tulee viivästymään ilmoitetusta tavoiteaikataulusta.

Alustavan suunnitelman mukaan uuden yhteismyymälän oli tarkoitus valmistua loka-marraskuussa 2021 (NU 10.8.2020).

Aikataulu olisi kuitenkin edellyttänyt, että kaupan sijoittumisen mahdollistava asemakaavan muutos olisi valmis vuodenvaihteeseen mennessä ja rakennustöihin olisi päästy tänä keväänä.

Koska kaavan vahvistuminen mennee alkukesään, tilat toteuttavan Lehto Tilat Oy:n aluejohtaja Kimmo Hyryn mukaan rakennustöihin voidaan päästä aikaisintaan ensi kesänä.

– Rakennustöissä menee vajaa vuosi, joten uusi myymälä olisi avattavissa keväällä 2022, Hyry laskee.

Nurmijärven kunnan yleiskaavapäällikkö Anita Pihalan mukaan kunnan hallinnossa on tehty kaikki mahdollinen, jotta hanke pääsisi etenemään joutuisasti.

Rakennustöissä menee vajaa vuosi, joten uusi myymälä olisi avattavissa keväällä 2022.

Asemakaavan muutosta valmisteltiin jo esisopimuksen laatimisen kanssa samaan aikaan, ja luonnoskin laitettiin nähtäville ennen kuin kaikkien osapuolten nimet olivat paperissa.

Pihala kertoo kunnan kuitenkin halunneen ennen kaavamuutoksen eteenpäin viemistä varmistaa, että sopimus varmasti saadaan aikaan ja hanke toteutuu.

– Nimet saatiin paperiin syys-lokakuussa, ja sen jälkeen kaava onkin edennyt todella ripeästi.

Nyt Toreeni II:n asemakaavaehdotus on nähtävillä 11. helmikuuta saakka. Nähtävilläoloaikana asukkailla on mahdollista jättää muistutuksia kaavasta. Samaan aikaan nähtävillä on myös alueen katusuunnitelma, jota voi niin ikään kommentoida.

– Sitten pyydämme lausunnot ja pitää tehdä mahdolliset muutokset kaavaan. Tavoitteena on, että saisimme asemakaavan maaliskuussa asemakaavoitus- ja rakennuslautakuntaan, ja sen jälkeen asia etenee vielä kunnanhallitukseen ja valtuustoon, Pihala selvittää.

Jos valtuusto saa kaavan hyväksyttyä huhtikuussa, niin se on lainvoimainen noin kuuden viikon kuluttua, jos valituksia ei tule.

Käytännössä olisi siis mahdollista, että asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta pääsee myöntämään rakennusluvan aikaisintaan touko-kesäkuussa?

– Kyllä näin on, Pihala vahvistaa.

Pihala on toiveikas, että kaava saadaan vietyä maaliin tänä keväänä.

Hänen mukaansa myös katusuunnitelmaa halutaan viedä samaan aikaan kaavan rinnalla eteenpäin, jotta liikennejärjestelytkin saataisiin kuntoon ennen liikepaikan avaamista.