Nurmijärvi mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun – "Odotamme vielä lisätietoja"

Kuvituskuva Tarja Tikkanen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Nurmijärven kunnan mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun.

Kokeilu toteutetaan elokuusta 2021 alkaen toukokuun 2024 loppuun. Kokeilu kohdistuu vuonna 2016 ja 2017 syntyneisiin lapsiin.

Kaikkiaan kuntia, joissa järjestetään kaksivuotista esiopetusta elokuusta alkaen, on valittu mukaan 105. Näiden kuntien lisäksi on valittu kokeilukuntia, jotka eivät järjestä kaksivuotista esiopetusta, mutta toimivat verrokkikuntina.

Kunnat valittiin mukaan satunnaisotannalla.

Tarkemmat kokeilutoimipaikat päätetään alkuvuonna 2021. Kokeilutoimipaikkoja tullee olemaan noin 20 prosenttia kunnan varhaiskasvatuksen paikoista.

Kokeilun tarkoituksena on vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa, kehittää esiopetuksen laatua ja vaikuttavuutta, selvittää varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen välisiä jatkumoita, perheiden palveluvalintoja sekä saada tietoa kaksivuotisen esiopetuksen vaikutuksista lasten kehitys- ja oppimisedellytyksiin, sosiaalisiin taitoihin ja terveen itsetunnon muodostumiseen.

Nurmijärven varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine kertoo, että kunta odottaa yhä lisätietoja ja tarkennuksia asiaan liittyen.

Vielä ei siis ole tiedossa esimerkiksi sitä, mitkä päiväkodit tai toimipaikat ovat mukana kaksivuotisen esiopetuksen kokeilussa Nurmijärvellä. Myös muista käytännön järjestelyistä päätetään ja tiedotetaan myöhemmin.

– Se tiedetään jo nyt, että uusi opetussuunnitelma tätä varten on tehtävä ja jos ajatellaan, että kokeilu alkaa elokuussa, niin opetussuunnitelman on oltava lautakunnan käsittelyssä viimeistään kesäkuussa, Laine selventää aikataulua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut