Varkaiden tyhjentämä suksikirjasto elpymässä – Korsisaari ja Kiitosimeon tukemassa RaKea

RaKe suunnittelee nyt uutta suksikirjastoa, sillä hiihtovälineille on etenkin tänä talvena ollut kovasti kysyntää. RaKe

Riikka Laine

Rajamäen Kehityksen Majalla alkaa mieli jo kirkastua toissa viikonlopun hiihtovälinevarkauksien jäljiltä. RaKe:n suksikirjaston tyhjentäneitä varkaita ei ole tavoitettu, mutta seura on saanut jo ensimmäiset yhteydenotot yrityksiltä, jotka haluavat lahjoittaa seuralle rahaa suksikirjaston uudelleen pystyttämiseksi.

Rajamäkeläinen Kiitosimeon ja Alhonniitussa pääkonttoria pitävä Korsisaari Yhtiöt ovat luvanneet tukea seuraa hiihtovälinelainaamon uudelleen pystyttämisessä.

Lisäksi tukena on lahjoittaja, joka ei halua nimeään julkisuuteen. Myös yksittäiset ihmiset ovat kyselleet mahdollisuutta lahjoittaa välineitään seuralle.

Sekä Kiitosimeonilla että Korsisaarella apuun haluttiin lähteä heti, kun yritysten edustajat kuulivat tapahtuneesta.

Korsisaaren toimitusjohtaja Antti Korsisaari kertoo Korsisaari-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Timo Korsisaaren ottaneen häneen yhteyttä RaKen tukemisessa luettuaan suksikirjastovarkaudesta NU:n verkkolehdestä maanantaina 18.1. Uutinen pysäytti heidät kummatkin.

Saman tien päätettiin, että Korsisaari-yhtiöt haluaa olla mukana tukemassa RaKea hiihtovälinelainausten mahdollistamisessa.

– Meille tulee toki paljon tukipyyntöjä seuroilta, ja niitä on hankala verrata keskenään. Mutta varkaus kosketti ja ajatus suksikirjaston takana, kun se mahdollistaa hiihdon harrastamisen muillekin kuin seuran jäsenille, Korsisaari sanoo.

Sama syy oli Kiitosimeonilla, jonka henkilöstöpäällikkö Mervi Heikkilä on entinen RaKe:n hiihtojaoksen puheenjohtaja ja yksi suksikirjaston perustajista.

Heikkilä kysyi heti työnantajansa mielipidettä mahdolliseen tukemiseen ja vastaus oli myönteinen.

– Me Kiitosimeonilla haluamme olla mukana paikallisten arjessa mahdollistamassa lasten ja nuorten harrastamista. Suksilainaamo on monelle tärkeä, sillä kaikki eivät halua tai pysty hankkimaan itse välineitä talvikautta varten.

– Toivottavasti saamme tehtyä siitä jopa entistä paremman, Heikkilä sanoo.

RaKen puheenjohtaja Henna Hassinen ei vielä tiennyt tarkkaan, millaisella aikataululla suksikirjastoa saadaan pystyyn ja uudelleen avattua.

Seura tekee nyt kuitenkin kovasti hommia, jotta lainaustoiminta saataisiin käyntiin vielä tälle talvelle.

Tilannetta on vaikeuttanut välineiden vaikea saanti, sillä hyvän lumitilanteen vuoksi hiihtovälineille on ollut tänä talvena kova kysyntä.

– Joka tapauksessa tämä on huikeaa kuinka näin vaikeana aikana yrityksillä on halu auttaa ahdingossa olevaa urheiluseuraa tällaisen asian uudelleen rakentamisen kanssa, jotta lapset, nuoret ja perheet pääset liikkumaan, Hassinen kiittelee.

Tausta

RaKen vuonna 2016 perustettu suksikirjasto on ollut suosittu suksilainaamo, sillä sieltä on voinut hankkia välineet vaikka vain päiväksi tai viikoksi lainaan huokealla hinnalla. Kirjastoa ovat hyödyntäneet monet perheet mm. jos lapsille on tarvittu välineitä lainaan liikuntatunnille.

Toistaiseksi suksikirjasto on suljettuna, koska Kiljavalla Kehityksen Majalla sijaitsevaan suksikirjastoon murtauduttiin la 16.1. klo 18 ja su 17.1. klo 9.30 välisenä aikana.

Suksikirjastosta oli viety luvatta kymmeniä lasten suksia, aikuisten luistelusuksia, monoja, sauvoja ja jopa kaikki rullasukset.

Varastoon oli jäänyt vain muutamia eriparin välineitä.

Havaintoja Kehityksen Majalla la 16.1. klo 18 ja su 17.1. klo 9.30 välillä tapahtuneesta epäilyttävästä liikehdinnästä voi edelleen ilmoittaa asiaa tutkivalle Itä-Uudenmaan poliisille p. 0295 413 636 tai vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut