Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juttua päivitetty | Suomessa todettu sata muuntovirustapausta – Alustava tutkimustulos: Uusi virus saattaa olla hieman tappavampi

Suomessa tähän mennessä todettu sata muuntuneen viruksen aiheuttamaa tautitapausta.

– Hyvä uutinen on se, että viime päivinä todetut uudet muuntoviruksen aiheuttamat tautitapaukset liittyvät aikaisempiin ketjuihin tai ovat kytkettävissä matkustamiseen. Tällä hetkellä meillä ei siis ole näyttöä siitä, että muuntovirus leviäisi väestössä suuremmassa mittakaavassa., sanoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen tiistai-iltapäiväisessä tiedotustilaisuudessa.

Puumalainen huomautti, että näytteitä on vielä tutkimatta. Hänen mukaansa pitää varautua siihen, että tapauksia alkaa tulla enemmänkin.

Puumalainen kertoi, että toistaiseksi näyttää siltä, että koronamuunnokset eivät aiheuta vakavampaa tautia. Toisaalta alustavat tiedot brittimuunnoksesta viittaavat hänen mukaansa siihen, että kuolleisuus saattaa uudessa virusmuodossa olla hieman suurempi. Ero ei kuitenkaan ole suuri ja tulos muutenkin vielä epävarma.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on Suomessa noin 70 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Tämä on EU-tasolla poikkeuksellisen matala luku.

– Hankalin tilanne on tällä hetkellä EU-alueella Irlannissa, missä ilmaantuvuus on edelleen lähes 1 500 sataatuhatta asukasta kohden, sanoi Taneli Puumalainen.

Sairaalahoidossa olevien määrä on hieman kohonnut Suomessakin.

Viime viikon lopulla tartuntojen määrä kääntyi hieman nousuun etenkin Hus-alueella, mutta vielä ollaan kaukana marraskuun luvuista. Sairaanhoidon ja tehohoidon kuormituksen lasku näyttää nyt pysähtyneen.

– Toivoisimme todella, että kansalaiset, joilla on vähänkään oireita tai epäilys koronavirustartunnasta, menisivät nyt testiin, Puumalainen sanoi.

Muokattu 26.1.2021 kello 16.20: Lisätty tiedot uuden viruksen vakavuudesta ja päivitetty tiedotustilaisuuden aikamuoto.