Aluehallintovirastolta huomautus Keusoten lastensuojelulle – erityisesti Järvenpäässä ja Mäntsälässä merkittäviä ja toistuvia ylityksiä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut kunnille ja kuntayhtymille huomautuksia lastensuojelun määräaikavalvontaan liittyen. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä oli yksi huomautuksen saaneista.

– Keusoten osalta on ollut kaikissa kunnissa työntekijävajetta eikä vakituisia virkasuhteita ole saatu täytettyä. Ei ole ollut päteviä tai sijaiskelpoisia sosiaalityöntekijä-hakijoita, kertoo aluehallintoviraston sosiaalihuollon johtava ylitarkastaja Sari Husa.

– Erityisesti Järvenpäässä ja Mäntsälässä on ollut merkittäviä ja toistuvia ylityksiä, mutta myös Tuusulassa ja Pornaisissa, hän jatkaa.

Husan mukaan Keusote on ryhtynyt toimenpiteisiin, jotta lakia noudatettaisiin.

– Mutta toimenpiteet eivät ole olleet oikea-aikaisia. Kuntayhtymän muodostamisen jälkeen on ollut kymmenen kuukautta aikaa laittaa asiat kohdilleen, hän kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut