Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänestys ratkaisi: Painotettu opetus jatkuu ja kuntalisä säilyy 200 eurossa Nurmijärvellä

Nurmijärven kunnanvaltuusto on hyväksynyt käyttötalouden sopeuttamiseen tähtäävän NUUKA-toimenpidesuunnitelman 2021–2025. Valtuusto päätti asiasta keskiviikon kokouksessaan usean äänestyksen jälkeen.

Valtuuston kokouksessa NUUKA-toimenpidesuunnitelmasta poistettiin kokonaan painotetun opetuksen lakkauttaminen äänin 48–3. Päätös tarkoittaa Urheilupuiston koulun liikuntaluokkien ja Seitsemän veljeksen koulun matemaattis-luonnontieteellisen painotuksen jatkumista.

Urheilupuiston koulussa valtuuston päätöksen ollaan syystäkin tyytyväisiä.

Urheilupuiston koulu ja Nurmijärven jalkapalloseura NJS julkaisivat alkuviikosta kannanoton painotetun opetuksen säilymisen puolesta. Kannanotossa vedottiin päättäjiin ja muistutettiin, että esimerkiksi Urheilupuiston liikuntapainotteinen opetus vakinaistettiin vasta viime keväänä. Painotus alkoi alun perin kokeiluna syksyllä 2018.

– Olemme todella tyytyväisiä ja onnellisia siitä, että se työ, mitä olemme tehneet, saa jatkua. Ja toki myös oppilaiden kannalta päätös on hyvä, he ansaitsevat tämän. Haluamme viedä opetusta laadulla eteenpäin jatkossakin, Urheilupuiston koulun liikunnan lehtori Tommi Hurme toteaa.

Hurme myös muistuttaa, että hakijamäärä liikuntaluokalle on jatkuvasti kasvanut. Yhdelle vuosiluokalle otetaan 20 nuorta, ja esimerkiksi ensi syksynä alkavaan opetukseen oli lähemmäs 80 hakijaa.

Valtuusto poisti keskiviikon kokouksessaan NUUKA-säästölistalta myös äänin 29–22 koulutuspalveluihin kaavaillun säästön opetus- ja kulttuuripalveluiden käytön vähentämisestä.

Lisäksi valtuusto päätti äänin 33–18, että kotihoidontuen kuntalisää ei alenneta kunnanhallituksen pohjaesityksen mukaan 150 euroon vaan sitä maksetaan jatkossakin 200 euroa kuukaudessa.

Valtuusto päätti myös, että Aleksis Kiven kodin aukioloaikaa ei supisteta keskiviikosta sunnuntaihin, vaan museo on jatkossakin auki tiistaista sunnuntaihin. Sen sijaan lipunhintaa nostetaan eurolla vuonna 2024 eurolla.

Kokouksessa hyväksyttiin myös esitys selvittää keinoja vähentää sote-kustannuksia lasten ja nuorten sekä ikäihmisten osalta.

Jo aiemmin Nurmijärven kunnanhallitus poisti NUUKA-toimenpidesuunnitelmasta muun muassa Kissankellon uima-allasavustuksen, A2-kielen, neljän luokanopettajan viran ja Monikon opistojen vuokra-avustusten lakkauttamiset, perusopetuksen tuntikehyksen ja yksityistiemäärärahan leikkaamiset sekä yleisöluisteluvuorojen ja lasten liikuntamaan käyttömaksujen perimisen. Myös valtuusto oli sitä mieltä, että näistä kohteista ei säästetä.