Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajanvaraus 85 vuotta täyttäneiden koronarokotuksiin aukeaa maanantaina – Nurmijärvellä yksi rokotuspaikka

Keusote avaa ajanvarauksen 85 vuotta täyttäneiden koronarokotuksiin maanantaina 1. helmikuuta.

Ajat ovat varattavissa sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai koronarokotuspuhelimesta 019 226 0665, ma–pe kello 8–16.

Keusoten mukaan näitä rokotusaikoja on kuitenkin saatavilla vain hyvin rajallinen määrä rokotteiden huonon saatavuuden vuoksi. Niinä aikoina, kun rokotteita ei ole annettavissa, neuvontapuhelimessa on kuunneltavissa ajankohtainen rokotustiedote.

Uusia rokotusaikoja avataan varattavaksi viikko kerrallaan.

Nurmijärven rokotuspiste sijaitsee Kirkonkylän terveysasemalla (Sairaalantie 2).

Kaikkiaan Keusoten alueella on tähän mennessä annettu yli 3000 rokotetta. Alkuviikosta rokotettiin vielä iäkkäiden asumispalveluyksiköiden asukkaita ja työntekijöitä.

Lisäksi kutsun rokotuksiin ovat saaneet 80 vuotta täyttäneet omaishoidettavat ja samassa taloudessa asuvat 65 vuotta täyttäneet omaishoitajat. Rokotuksia on voitu antaa myös niille 80 vuotta täyttäneille kotihoidon asiakkaille ja veteraaneille, sotainvalideille, jotka pystyvät tulemaan rokotukseen terveysasemille.

Keusoten verkkosivuilla on koronarokotusaikataulu, josta selviää sote-kuntayhtymän rokotussuunnitelma. Suunnitelman etenemiseen vaikuttaa rokotteiden saatavuus, joka on tällä hetkellä suuri kysymysmerkki.

– Jos saadaan hyvin rokotteita voidaan joitakin ryhmiä rokottaa myös samanaikaisesti eikä välttämättä peräkkäin. Näin saataisiin nopeammin lisättyä rokotekattavuutta, mikä olisi erittäin tärkeää, Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kommentoi.

Laitinen-Parkkonen arvioi, että myös työterveyshuolloissa olisi järkevää alkaa antaa koronarokotteita, mikäli niitä saadaan tarpeeksi jakeluun.

Alustavan tiedon mukaan viikolla 6 eli 8. helmikuuta alkavalla viikolla Keusoten alueelle on tulossa Modernan ja Astra-Zenecan rokotteita.

– Rokotemäärät tarkentuvat myöhemmin, mutta rokoteaikoja voi olla jonkin verran enemmän varattavissa. Modernan rokote voi myös soveltua kotona annettavaksi kotihoidon asiakkaille, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.

Rokotteet eivät kuitenkaan riitä vielä laajempaan rokotusten käynnistämiseen.

– Rokotteita kohdennetaan ensisijaisesti iäkkääseen väestöön, koska rokote voi säästää iäkkään sairaalahoidolta tai jopa menehtymiseltä.