Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt: | Näin koronarajoitukset jatkuvat Nurmijärvellä helmikuussa – lasten ja nuorten harrastustoiminta mahdollista rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen

Nurmijärven kunta on linjannut tänään perjantaina koronarajoitusten säilymisestä pääosin ennallaan myös helmikuun aikana.

Nurmijärven koronasuositukset ja rajoitukset säilyvät ennallaan 28.2.21 asti muilta osin, paitsi alle 20-vuotiaiden harrastamisen osalta, jota avataan rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen.

Linjaukset pohjautuvat Keusoten tänään päivittämiin koronaepidemiasuosituksiin ja Aluehallintoviraston 27.1. antamaan päätökseen. Avi linjasi keskiviikkona kokoontumisrajoitusten säilymisestä samansisältöisinä.

Keusote päätti tänään jatkaa marraskuun lopusta asti voimassa olleita rajoituksia pääosin saman sisältöisinä myös helmikuussa, koska alueen koronatartunnat ovat lähteneet viikon aikana voimakkaaseen nousuun noin kuukauden kestäneen tasaisen vaiheen jälkeen. Rajoituksia kohdennetaan edelleen laajasti eri tilanteisiin, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen.

Lasten ja nuorten harrastaminen mahdollistetaan, koska alueen kunnat haluavat tukea nuorten harrastustoimintaa. Päätöksen taustalla on pääkaupunkiseudun kuntien (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) linjjus 27.1. muutoksia lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskeviin rajoituksiin helmikuun alusta alkaen.

Keusoten ja alueen kuntien johto on nähnyt tarkoituksenmukaista myötäillä pääkaupunkiseudun linjauksia sillä alue muodostaa yhtenäisen harrastusalueen.

Nurmijärvellä ja muulla Keusoten alueella (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula) alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa avataan rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen 1.2.2021 alkaen.

Kunta suosittelee jatkamaan ensisijaisesti ulkona tapahtuvaa harrastamista ja yksilöharjoittelua.

Alle 20-vuotiailla sisätiloissa ohjattu harrastaminen on kuitenkin 1.2. lähtien mahdollista maksimissaan 10 henkilön ryhmissä (10 lasta/nuorta + lisäksi välttämättömät ohjaajat).

Ohjaajien ja 12 vuotta täyttäneiden osallistujien tulee käyttää kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.

Harrastustoiminnan järjestäjällä pitää olla tieto osallistujista etukäteen, ja tilat avataan vain varattuja vuoroja varten eikä avoimelle käytölle.

Isommassa harrastustilassa, jossa tilan voi jakaa, saa olla samanaikaisesti useampi pienryhmä samanaikaisesti. Ryhmät eivät saa kuitenkaan sekoittua keskenään harrastustoiminnan aikana tai esim. käytävätiloissa siirryttäessä harrastustilaan.

Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät saa tulla sisätiloihin. Kunnan tiedotteen mukaan alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan kuitenkin tehdä erityisjärjestelyjä. Kukin harrastustoiminnan järjestäjä tiedottaa tarkemmista ohjeista erikseen.

Kunta muistuttaa myös, että toiminnassa on noudatettava viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita. Viranomaisten antamien ohjeiden rikkominen voi johtaa tilavarausten peruuttamiseen tai toiminnan keskeyttämiseen.

Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei voi järjestää. Myös työpajat tai kertaluonteiset vierailut on kielletty. Lasten ja nuorten leirien osalta kunta lupaa tiedottaa asiasta erikseen maanantaina 1.2.

Nurmijärven kunta painottaa tiedotteessaan myös, että se suosittelee voimakkaasti, että kaikki alueen toimijat noudattavat annettuja ohjeistuksia ja suosituksia.

– Keusoten 1.2. päivitetyt suositukset ovat samansuuntaisia pääkaupunkiseudun 27.1. antamien uusien suositusten ja rajoitusten kanssa. Koska Keusoten alueen koronatilanne voi äkillisesti muuttua, tulee toimijoiden varautua siihen, että suosituksia ja rajoituksia voidaan joutua tiukentamaan nopeastikin, kunta huomauttaa.

Samalla kunta kertoo, että kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan aiempien päätösten mukaisesti.