Sunnuntaina 12 uutta koronatartuntaa Keusoten alueella – hoivakodissa altistumisia Järvenpäässä

Sunnuntaina Keusoten alueella todettiin 12 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista seitsemän todettiin Järvenpäässä, kaksi Hyvinkäällä, kaksi Tuusulassa ja yksi Mäntsälässä.

Tartunnat ovat peräisin perhepiiristä, työpaikoilta ja osa on jatkotartuntoja kuntosalilta.

Järvenpäässä hoivakoti Myllyn ryhmäkoti Kaurassa on tapahtunut altistumisia koronavirustartunnalle.

Osastolla on vierailukielto 12.2. saakka, ja asukkaat saavat hoivan ja huolenpidon huoneisiinsa. Ryhmäkodin asukkaat ja henkilöstö testataan. Hoivakoti Mylly sijaitsee Järvenpään hyvinvointikampuksella Myllytien palvelu- ja senioritalossa.

Tartuntoja Järvenpäässä on nyt 389, Nurmijärvellä 345, Hyvinkäällä 306, Tuusulassa 256, Mäntsälässä 119 ja Pornaisissa 28.

Yhteensä tartuntoja on keväästä laskettuna 1443. Tällä hetkellä karanteenissa on 771 Keusoten asukasta.

Osassa tartunnoista epäillään muuntovirusta. Kaikista muuntovirusta testaavista näytteistä ei ole saatu vielä vastauksia, Keusote kertoo. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Mikäli epäilee altistuneensa, tulee terveydentilaa seurata aktiivisemmin ja välttää liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Jos lieviäkin oireita ilmenee, tulee hakeutua koronatestiin ja jäädä kotiin kunnes saa negatiivisen testituloksen.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut