Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Gastrobiili on pyörillä kulkeva Keudan opetusravintola – ruokarekka kiertää Keski-Uudellamaalla ja palvelee katuruoan ystäviä: "Ihan uudenlaisia mahdollisuuksia"

Keravan Keuda-talon edustalla käy pienimuotoinen kuhina, kun Keudan uusi ruokarekka Keuda Gastrobiili on parkkeerannut paikalle.

Keudan ravintola-alan opiskelijat valmistavat ja myyvät Gastrobiilistä blinejä lohi- tai poromoussella sekä nyhtöpossulla täytettyjä hot dogeja.

Annokset ovat näyttäviä ja herkullisen näköisiä, mutta hinnat ovat kohtuullisia, 5–6 euron luokkaa.

Keudan palvelualojen opettaja Taina Heinonen kertoo, että ruokarekan hankkiminen on ollut oppilaitokselle pitkäaikainen tavoite. Gastrobiilin ansiosta opetusravintolatoiminta sai pyörät alleen

– Street food (katuruoka) on tätä päivää, ja menopeli tarjoaa ihan uudenlaisia opetusmahdollisuuksia Keudan opiskelijoille. Opiskelijat pääsevät tekemään ravintolatasoista ruokaa aidossa ympäristössä, Heinonen iloitsee.

Keudalle hankitun auton takaosaan on rakennettu täydellisesti varusteltu keittiö rasvakeittimineen, pariloineen ja kylmäkoneineen. Ulkopuolelta auto on maalattu vihreän sävyiseksi ja hyvin tunnistettavaksi.

– Nimestä järjestettiin kilpailu Keudan opiskelijoiden ja henkilökunnan kesken.

Ravintolaruoan valmistamisen lisäksi auto tarjoaa mahdollisuuksia myös esimerkiksi kaupallisen puolen opiskelijoille erilaisten markkinointi- ja myyntikampanjoiden toteuttamiseen.

– Alkuvaiheessa olemme kiertäneet alueen kouluissa moikkaamassa kasi- ja ysiluokkalaisia tulossa olevaa yhteisvalintaa silmällä pitäen. Kesällä ja syksyllä suunnitelmissa on käydä erilaisissa tapahtumissa ja autoa voi tulevaisuudessa tilata myös yksityistilaisuuksiin, Heinonen väläyttelee.

Gastrobiilia käyttävät Keudan ravintola-alan opiskelijat Keravalla, Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä. Auton pysähdyspaikoista ja kulloisistakin valikoimista löytyy tietoa auton omilta Facebook- ja Instagram-sivuilta.