Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäen uimahalli avautuu nuorille harrastajille ja koululaisille – suurin osa henkilökunnasta edelleen lomautettuna

Rajamäen uimahallilla on nyt hiljaista, sillä uimahalli pysyy vielä helmikuun ajan yleisöltä suljettuna.

Pientä valoa uimahallille sen sijaan tuovat Nurmijärven Uinnin lasten- ja nuorten harrastusryhmät, jotka saivat luvan käynnistää toimintansa 1. helmikuuta 10 hengen pienryhmissä.

Lisäksi toimitusjohtaja Juha Ahosen mukaan ensi viikolla uimahallilla starttaavat koululaisuinnit, eli koululaiset tulevat ryhmittäin uimahallille uinninopettajien ohjaukseen.

Koronarajoitukset ovat toki myös näille lapsiryhmille tiukat, eikä saunoja voida käyttää eikä ryhmät saa kohdata toisiaan, vaikka suuren tilan ansiosta hallilla voi olla uimassa kaksi ryhmää kerrallaan.

– Poikkeusaikana toivomme kuitenkin, että voimme tuoda koululaisuinneilla piristystä koululaisten arkeen, Ahonen kertoo.

Terveysviranomaisten linjauksen mukaan myös uimakoulut saisi nyt käynnistää pienryhmissä, mutta Rajamäellä uimakouluja ei toistaiseksi aloiteta.

Ahosen mukaan syynä tähän on se, että uimakouluja on viime aikoina aloitettu ja jouduttu perumaan niin moneen kertaan.

– Pelkona on nytkin, että suunnitelmat menisivät uusiksi nopeasti.

Viimeiset kuukaudet ovat olleet Rajamäen uimahallille haasteellisia, sillä uimahalli jouduttiin koronatilanteen vuoksi sulkemaan 28.11.

Viime viikolla useat Uudenmaan kunnat kuitenkin linjasivat, että uimahallit voidaan avata alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaan sekä koululaisryhmiä varten, vaikka ne pysyvät muutoin vielä suljettuna.

Kaikissa halleissa mahdollisuutta ei tosin ole hyödynnetty, vaan osa pysyy edelleen kokonaan kiinni.

Ahosen mielestä oli tärkeää, että Rajamäellä harrastaminen sekä koululaisuintimahdollisuus tarjotaan, jos se kerta rajoitusten puitteissa on mahdollista.

Osittainen avaaminen ei ollut mahdottoman suuri projekti, sillä uimahalli on kuitenkin koko ajan pidetty toimintavalmiudessa siten, että toiminta voidaan nopeasti käynnistää, jos rajoitukset sallivat.

Ahosen mukaan allastilojen lämmitystä ei ole esimerkiksi lähdetty laskemaan, koska rajoituksia on jatkettu aina pätkittäin, eikä tiedossa ole ollut pitkää yhtäkestoista sulkujaksoa.

– Pakkasjakson aikana lämpötilojen laskeminen olisi myös riskialttiimpaa. Ja loppupeleissä sillä saatu säästö oli pienempi kuin ajattelimme, kun viime keväänä hallin sulkujakson aikana tätä kokeiltiin, Ahonen kuvaa.

Ahonen myöntää, että hallin talous on toki tiukassa, koska tuloja ei juuri ole ja kiinteät kulut ovat noin 80 000 euroa kuussa.

Säästöjä on pyritty saamaan lomauttamalla suurin osa henkilökunnasta 1.1. lähtien toistaiseksi, ja uimahallia pyöritetään nyt pienellä neljän hengen porukalla.

– Mutta jokainen voi miettiä tilannetta, jos normaalisti tammikuussa rahaa tulee sisälle noin 200 000 euroa ja nyt halli on ollut kokonaan kiinni.