Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilupuiston koulun uudisrakennuksen paikka varmistui – sijoittumassa Arkadian yhteislyseon länsipuolelle

Opetus: Lautakunnat esittävät, että Urheilupuiston koulu uudisrakennetaan Lepsämäntien varteen Arkadian yhteislyseon länsipuolelle.

Nurmijärven kunnan tekninen lautakunta ja sivistyslautakunta esittävät kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että nykyistä Klaukkalan Urheilupuiston koulua ei korjata, vaan koulu toteutetaan uudishankkeena Lepsämäntien varteen Arkadian yhteislyseon länsipuolelle. Esitys on valtuuston hyväksymän palveluverkkosuunnitelman mukainen.

Samalla lautakunnat hyväksyivät viime viikon kokouksessaan Urheilupuiston koulun hankesuunnitelman. Hankesuunnitelman mukaan uudisrakennus toteutetaan kolmikerroksisena kompaktina rakennuksena.

Rakennukseen varataan opetustilat perusopetuksen 6.–9. vuosiluokkille, noin 580 oppilaalle.

Tonttiliittymän osalta länsipuolinen pientaloasutus ja tuleva koulu hyödyntävät samaa liittymää Lepsämäntieltä.

Uudisrakennuksen valmistuttua vanha koulurakennus puretaan ja tontille etsitään uusi käyttö.

Nurmijärven kunnan tilakeskuksen valmistelemassa hankesuunnitelmassa tutkittiin alun perin kahta vaihtoehtoa: Urheilupuiston vanhan rakennuksen peruskorjausta tai uudisrakennusta.

Uudisrakennuksen sijainnille oli kolme vaihtoehtoa: Arkadian länsipuoli Lepsämäntien varrella, nykyinen tontti Lepsämäntien ja Kisatien kulmassa sekä urheilukentän luoteispuolinen alue Kisatien päässä.

Hankesuunnitteluryhmä päätyi suosittelemaan hankkeen toteuttamista uudisrakennuksena uudelle tontille Lepsämäntien varteen Arkadian länsipuolelle.

Kyseisen sijainnin etuina hankesuunnitteluryhmä piti muun muassa sitä, että alueella ei ole rakentamista rajoittavaa kunnallistekniikkaa. Lisäksi rakennuspaikalta on mahdollisuus luoda hyvät yhteydet pohjoispuolella sijaitsevalle urheilukentälle.

Hankesuunnitteluryhmän mukaan kyseisen tontin etuna on myös se, ettei rakentaminen tapahdu samalla tontilla toimivan koulun kanssa.

Rakentaminen kyseiselle paikalle vaatii kuitenkin asemakaavamuutoksen ja hankesuunnitelman mukaan todennäköisesti myös osayleiskaavamuutoksen.

Tekninen lautakunta vaati kokouksessaan, että Urheilupuiston jatkosuunnittelussa tutkitaan eri rahoitus- ja elinkaarivaihtoehdot. Lisäksi lautakunta toivoo, että jatkosuunnittelussa huomioiaan alueen monipuolisen käytön tarpeet (iltakäyttö ym.), pysäköintiasiat ja Lepsämäntien liikenteen sujuvuus.

Mikäli Urheilupuiston koulu toteutetaan normaalina kohteena (ei elementtikoulu), tekninen lautakunta edellyttää rakentamisen toteuttamisen sääsuojattuna.

Sivistyslautakunta puolestaan teki lisäyksen siitä, että Urheilupuiston koulun ympäristössä tulee liikennesuunnitteluun kiinnittää erityistä huomiota, kun Lepsämäntien liikennemäärät kasvavat.