Nuori mies asetti räjähteen poliisiauton viereen Nurmijärvellä – epäillään poliisien murhan yrityksestä

Nuorta nurmijärveläismiestä epäillään poliisien murhan yrityksestä Nurmijärvellä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Epäily liittyy viime marraskuiseen tapahtumaan Nurmijärven Kirkonkylässä. Keskustiellä sijaitseva Nurmijärven poliisiasema ja lähiympäristö eristettiin 30. marraskuuta, kun poliisiaseman läheisyyteen tuotiin räjähteeksi epäilty esine.

Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Tiia Grönberg Keskusrikospoliisista vahvistaa tiedon epäilystä Nurmijärven Uutisille.

– Epäilty oli asettanut räjähteen poliisiajoneuvon viereen, Grönberg kertoo.

Grönbergin mukaan räjähde oli tuotu paikanpäälle kassissa. Kassin havaitsi paikalle tullut poliisi.

Teosta epäillään 23-vuotiasta paikallista miestä.

Grönbergin mukaan epäilty on myöntänyt kuulusteluissa tuoneensa kassin poliisiasemalle.

– Siitä ei ole epäilystä. Hän on myöntänyt tuoneensa kassin, Grönberg sanoo.

Tutkinnanjohtaja ei tässä vaiheessa kommentoi vielä teon mahdollista motiivia eikä räjähteen mahdollista voimakkuutta.

– En ota räjähteeseen sen enempää kantaa. Nimikkeestä voi kuitenkin päätellä, että se olisi voinut aiheuttaa vaaraa ja että teko oli suunniteltu, hän toteaa.

Miestä epäillään myös kahdesta tuhotyöstä, yhdestä tuhotyön yrityksestä ja varkaudesta sekä yhdestä törkeän tuhotyön yrityksestä Nurmijärvellä. Nämä epäilyt liittyvät samoihin aikoihin, marras–joulukuun vaihteessa tapahtuneisiin tulipaloihin.

Miehen epäillään muun muassa yrittäneen sytyttää marraskuun lopulla Nurmijärven seurakunnan siunauskappelin tuleen ja joulukuun alussa Nurmijärven kirkon tuleen.

– Kirkko yritettiin oikeasti polttaa, mutta palo sammui itsekseen, kertoo rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista kommentoi aiemmin Nurmijärven Uutisille.

Lisäksi miehen epäilleen sytyttäneen Kirkonkylän Kuokkalantiellä sijainneen roskakatoksen/varastorakennuksen tuleen. Katos tuhoutui palossa kokoneen.

Aiemmin Lylykangas kertoi myös, että miehen epäillään myös murtautuneen Nurmijärven hautausmaalla sijaitsevaan ulkorakennukseen aikomuksenaan polttaa rakennus. Rakennuksesta varastettiin kaasupullo, joka löytyi myöhemmin ulkorakennuksen lähistöltä.

Epäilty otettiin kiinni 2. joulukuuta Kirkonkylästä. Hän on yhä vangittuna.

Keskusrikospoliisi on johtanut tutkintaa räjähteen asettamisen osalta, koska räjähde löytyi Nurmijärven poliisiaseman läheisyydestä. Epäiltyjen tuhotöiden osalta tutkintaa johtaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut