Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten alueella nyt ennätysviikot koronatartuntamäärissä – rajoitusten kiristämistarvetta seurataan tiiviisti

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella eletään nyt ennätysviikkoja koronatartuntojen määrässä.

Viime viikolla Keusoten alueella todettiin yhteensä 113 uutta koronatartuntaa ja tällä viikolla uusia tartuntoja on todettu keskiviikkoiltaan mennessä yhteensä 64.

Keusoten johtajan Pirjo Laitinen-Parkkosen mukaan ennätyslukujen taustalla on muutama iso rypäs, jotka ovat lähteneet aikuisten sisäliikuntaharrastuksesta ja useammalta rakennustyömaalta.

– Seuraamme tilannetta tiiviisti. Sisäliikuntaharrastuksen kautta levinnyt ketju on jo saatu varsin hyvin katkaistua tartunnanjäljityksemme hyvän työn ja karanteenien avulla, se ole enää juurikaan aktiivinen. Rakennustyömaitten kansa työskennellään myös tiiviisti ketjujen katkaisemiseksi, Laitinen-Parkkonen kertoo.

Hänen mukaansa myös suositusten ja rajoitusten mahdollista kiristämistarvetta seurataan päivittäin. Keusote päivitti rajoituksiaan viimeksi viime perjantaina. Silloin Keusote päätti jatkaa suosituksia ja rajoituksia helmikuun loppuun saakka muutoin, mutta alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta päätettiin avata pääkaupunkiseudun esimerkin mukaisesti.

– Jos tilanne heikkenee niin, että luvuissa on suurta nousua ilman erityisiä ryvästymiä, on tarpeen peruuttaa takaisin edelliselle tasolle, jossa harrastustoiminnot suositeltiin suljettavaksi alle 20-vuotiailta. Seuraamme myös pääkaupunkiseudun tilannetta, koska liikkumista on paljon ristiin meidän alueen ja pääkaupunkiseudun kanssa, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan salliminen on jakanut mielipiteitä. Osan mielestä harrastamisen salliminen oli tarpeen, mutta osa ei olisi toivonut rajoituksia avattavaksi ilmaantuvuuslukujen ollessa ennätyksellisen korkealla. Laitinen-Parkkosen mukaan nyt voimassa olevaa suositusta harkittiin pitkään yhdessä alueen kuntien edustajien kanssa. Avaamiseen päädyttiin sen jälkeen, kun pääkaupunkiseutu oli linjannut harrastusten jatkumisesta.

– Lasten ja nuorten harrastuksien sulkemisella pidemmäksi aikaa on paljon pitkäkestoisia haittavaikutuksia. Teimme kuitenkin pääkaupunkiseudusta poiketen rajauksen sisätiloissa toteutettavien harrastusten henkilömäärään, joka rajattiin kymmeneen, jotta harrastusta voidaan mahdollisimman turvallisesti toteuttaa.