Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi hirsirakenteinen päiväkoti Klaukkalaan – valmistuu vuodenvaihteessa

Lapsiperheet: Vanha-Klaukkaan on tulossa uusi yksityinen päiväkoti. Päiväkoti valmistuu tämän hetken suunnitelman mukaan vuodenvaihteessa.

Klaukkala on saamassa uuden päiväkodin Vanha-Klaukan alueelle. Päiväkoti valmistuu tämän hetken suunnitelman mukaan ensi vuodenvaihteessa.

Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine kertoo, että päiväkoti sijoittuu Vanha-Klaukantien ja Luhtavillantien kulmaukseen päiväkotitontille. Samalla alueella sijaitsee myös 19 kunnan omakotitonttia, jotka luovutetaan tänä keväänä. Tonttien kunnallistekniikka valmistuu maaliskuussa.

Vanha-Klaukan päiväkoti toteutetaan NUUKA-ohjelman mukaisesti yksityisten toimijoiden kautta. Päiväkodin rakennuttaa Hoivatilat ja palvelun tiloissa järjestää Pilke Päiväkodit Oy.

Nurmijärven kunnan rakennustarkastaja Mikael Kangasniemi vahvistaa, että päiväkodin rakennuslupa on jätetty vireille tiistaina 2. helmikuuta.

– Uuden päiväkodin perustamisen taustalla on lapsimäärän kasvu etenkin Klaukkalassa. Lisäksi NUUKA-ohjelmassa on päätetty, että varhaiskasvatuksen investoinnit tehdään yksityisinä, varhaiskasvatuspäällikkö Laine selventää tilannetta.

Laineen mukaan uudesta päiväkodista tulee seitsemänryhmäinen hirsipäiväkoti. Päiväkotiin tulee tiedepainotus.

– Päiväkodista tulee siis tarpeeksi iso, mutta ei ihan jättiläinen kuitenkaan. Seitsemään ryhmään mahtuu arviolta yli sata lasta riippuen siitä, kuinka paljon päiväkodissa on pienten lasten ja kuinka paljon isompien lasten ryhmiä.

Esiopetusta päiväkotiin ei tule, koska Nurmijärven kunnan sivistyslautakunta päätti tammikuussa, että esiopetus siirtyy kunnalliseksi toiminnaksi ensi syksystä lähtien.

Uusi päiväkoti sijoittuu noin hehtaarin kokoiselle tontille. Rakennus ei kuitenkaan täytä koko tonttia, vaan Laineen mukaan on mahdollista, että tontin toiselle puolelle toteutuu tulevaisuudessa toinen päiväkoti.

Vanha-Klaukan päiväkodilla saattaa olla valmistuessaan vaikutuksia myös muuhun Klaukkalan päiväkotiverkkoon.

– Uusi päiväkoti saattaa mahdollistaa sen, että huonokuntoisimmista päiväkodeista, kuten Suopolun ja Isosuon päiväkodeista, luovutaan kokonaan tai niihin sijoitetaan avointa varhaiskasvatustoimintaa, kuten avoin päiväkoti, Laine kertoo ja jatkaa, että asiasta ei ole vielä tässä vaiheessa varmuutta.

Klaukkalan Kuusitien kerhotilassa toiminut avoin päiväkoti on ollut tammikuusta lähtien suljettuna tilanpuutteen takia, sillä kyseinen kerhotila otettiin päiväkotikäyttöön.

Nurmijärvellä on entuudestaan kolme yksityistä Pilke-päiväkotia: Pilke liikuntapäiväkoti Hippa ja Pilke musiikkipäiväkoti Helmitarha Kirkonkylässä sekä Pilke Matilda Klaukkalassa.

Näistä vanhan sähkölaitoksen alueella Punamullantien varrella sijaitseva Pilke Helmitarha lopettaa toimintansa 31. heinäkuuta 2022 loppuun mennessä. Kyseisellä alueella on käynnissä kaavamuutos, jossa alue osoitetaan asuinrakentamiseen ja päiväkodin käyttämä rakennus puretaan.

Helmitarhan lapset tullaan sijoittamaan muihin päiväkoteihin.