Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudenmaan ammattioppilaitos Keuda sai viime viikolla historiallisen palkinnon, kun Keudan opiskelijoiden toteuttama kohde julistettiin Tuusulan Asuntomessujen yleisöäänestyksen voittajaksi.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun oppilastyö voittaa äänestyksen.

Voittoa pidetään poikkeuksellisena senkin vuoksi, että yleisön suosikiksi on aiemmin päässyt usein suurin ja kallein kohde eikä Keudan talo ole kumpaakaan.

Kahdelle aikuiselle ja kahdelle täysi-ikäisyyttä lähestyvälle lapselle suunnitellun talon on suunnitellut viime syksynä Keudasta eläkkeelle jäänyt rakennusarkkitehti Esa Pyökäri.

Kaksiosaisen talon esikuva on Pyökärin itselleen aiemmin toteuttama talo, jonka erillinen sivurakennus on ollut ahkerasti omassa ja vieraiden käytössä. Sivurakennus sopii hyvin etätyöaikaan ja mahdollistaa henkisen maiseman vaihdoksen. Sisäpihasta tulee myös näin yksityisempi.

Talo Keuda sai eniten yleisöääniä myös parhaasta sisustuksesta. Sisustusta pidettiin kodikkaana, kauniina, persoonallisena, toimivana, erilaisena ja käytännöllisenä.

Talon sisustuksen suunnitellut Katariina Leppilampi kertoi elokuussa Nurmijärven Uutisten sisarlehdelle Keski-Uusimaalle, että messutalo sai runsaasti kehuja jo messuaikana.

– Monet messuvieraat ovat kehuneet taloa jopa messujen parhaimmaksi kohteeksi, Leppilampi kuvasi.

Sisustussuunnittelijaksi valmistuneelle Leppilammelle messutalo oli lopputyö. Työssä oli mukana kaikkiaan yli 60 rakennusalan, sisustusalan, sähköalan, talotekniikan, viheralan ja floristiikan opiskelijaa Keudan eri toimipisteistä.

Käytännössä koko messutalo on oppilaiden opettajien ja ammattiohjaajien johdolla rakentama, ja siellä on jopa lukuisia huonekaluja, jotka ovat opiskelijoiden käsialaa.

Opiskelijat kuvasivat projektia todella hienoksi ja moni oli ylpeä siitä, että sai olla mukana toteuttamassa asuntomessukohdetta.

Keudalle projekti oli myös aikataulullisesti poikkeuksellinen, sillä normaalisti vastaavilla oppilastöillä kestää kahdesta neljään vuoteen valmistua. Messutalo puhkesi kukkaan vaivaisessa kahdeksassa kuukaudessa.

– Korona hieman sekoitti suunnitelmia, mutta saimme talon mainiosti valmiiksi. Työn viime vaiheessa, viikon mittaisessa loppurutistuksessa, oli Keudan ammattimiehiä mukana, jotta pysyimme aikataulussa, Leppilampi kertoi KU:lle.

Tällä hetkellä asunto on vielä vailla uusia asukkaita ja se on myynnissä OP Kodeilla. Yhteensä 151,5 neliötä asuinpinta-alaa sisältävän talon pyyntihinta on 589 000 euroa.

Tutustu taloon Keudan virtuaalikierroksella täällä.